PRITVOR OSUMNJIČENIMA ZA ŠVERC DVE TONE KOKAINA: Na zahtev Tužilaštva 30 dana iza rešetaka

Tanjug

26. 08. 2023. u 18:57

SUDIJA za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor četvorici osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe organizovali transport kokaina iz zemalja Južne Amerike do zemalja Zapadne Evrope i Srbije.

ПРИТВОР ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА ШВЕРЦ ДВЕ ТОНЕ КОКАИНА: На захтев Тужилаштва 30 дана иза решетака

Foto N. Fifić

Pritvor je određen Slobodanu Kostovskom, Nikoli Stojadinoviću ,Nebojši Subinu i Bojanu Kopitoviću.

Osumnjičenima je pritvor određen usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, tj. na to da će se okrivljeni, svaki ponaosob, boravkom na slobodi kriti ili dati u bekstvo i tako postati nedostupni pravosudnim organima Srbije, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, svaki ponaosob, ometati postupak uticanjem na svedoka, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, navodi se u saopštenju suda.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da su se osumnjičeni na saslušanju branili ćutanjem.

Oni se sumnjiče da su kao organizovana kriminalna grupa u periodu od marta 2022. do 24. avgusta ove godine izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U internacionalnim vodama, na Atlantskom okeanu u jedrilici je 24. avgusta zaplenjeno oko dve tone kokaina, a jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin.

Njih je organizovao, kako se sumnja Kostovski, koji je pobegao iz zatvora u Brazilu i za kojim je izdata crvena Interpolova poternica.

Ova organizovana kriminalna grupa je u navedenom periodu organizovala transport kokain radi dalje prodaje, na taj način što su obezbeđivali jedrilice, kontaktirali sa prodavcima opojne droge, organizovali lokacije za prihvat i istovar kokaina, skrivanje opojne droge i angažovali posadu.

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu