ZAVRŠENA DNK I BALISTIČKA VEŠTAČENJA: Šta je urađeno tokom dosadašnje istrage masovnog zločina u Mladenovcu i Semederevu

Јелена Илић
Jelena Ilić

03. 06. 2023. u 07:00

U dosadašnjem toku istrage masakra u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona u opštini Mladenovac, završena su brojna veštačenja, saslušano dvadesetoro svedoka, a čekaju se veštačenja oružja kojom je počinjeno ubistvo.

ЗАВРШЕНА ДНК И БАЛИСТИЧКА ВЕШТАЧЕЊА: Шта је урађено током досадашње истраге масовног злочина у Младеновцу и Семедереву

Foto N. Živanović

Kada je reč o veštačenjima koja su završena, to su DNK veštačenjima bioloških tragova, kao i balistička i fizičko-hemijska veštačenja vatrenog oružja, municije i eksplozivnih sredstava. Takođe, u toku su još neka veštačenja, a biće naložena i nova.

Tužilaštvo intezivno sprovodi istragu o poreklu oružja kojim je počinjen zločin i koje je pronađeno kod oca osumnjičenog R.B i ujaka G.G.

Psihijatrijsko veštačenje okrivljenog U.B. povereno komisiji veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, ubrzo će biti okončano, a  rezultati saopšteni javnosti, saznaju Novosti.

Viši sud u Smederevu produžio je četrtak pritvor za još 30 dana  Urošu B. (20) osumnjičenom za ubistvo osmoro ljudi i ranjavanje dvanaestoro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a