MOLIO OCA ZA OPROŠTAJ: David Dudić, optuženi za ubistvo babe Desanke, priznao krivicu

S. J. M.

13. 05. 2022. u 10:00

KRIV sam, uradio sam to i kajem se. Ovako se juče u Višem sudu u Beogradu o krivici izjasnio David Dudić, optužen za teško ubistvo na svirep način svoje babe Desanke Dudić (70) na njen rođendan 15. decembra prošle godine u naselju Kotež.

МОЛИО ОЦА ЗА ОПРОШТАЈ: Давид Дудић, оптужени за убиство бабе Десанке, признао кривицу

Foto "Fejsbuk"

On je juče trebalo da iznese odbranu, ali je pretres odložen za jun, pošto je Nikola Miljević, punomoćnik njegovog oca Đorđa Dudića, zatražio odlaganje, kako bi se upoznao sa spisima predmeta, jer je angažovan tek pre tri dana.

Kad je ušao u sudnicu, David Dudić je prišao klupi za optužene, a iza je sedeo njegov otac koji ga je mirno gledao.

- Oprosti mi - kazao mu je David, ali otac je samo spustio glavu. Nije reagovao, niti je nešto odgovorio.

Pre suđenja sa optuženim Dudićem kratko je razgovarao veštak psihijatar Svetislav Mišković i utvrdio da je sposoban za suđenje i da iznese odbranu.

- Nema elemenata koji bi kompromitovali njegovu procesnu sposobnost. Zna gde se nalazi, zašto je ovde, šta je uradio, za šta ga terete i može da odgovara na pitanja - kazao je Mišković.

- On se, inače, nalazi u zatvorskoj bolnici na odeljenju gde se leče duševni bolesnici. Dijagnostikovan mu je poremećaj, koji je i sada aktuelan, pije terapiju i stanje mu se poboljšalo.

Zgrada u beogradskom Kotežu u kojoj je David Dudić usmrtio baku Desanku, Foto N. Skenderija/privatna arhiva

Inače, njegov otac Đorđe Dudić, pridružio se krivičnom gonjenju Davida. On je ogorčen što mu je sin, sa kojim inače nije bio blizak, ubio majku.

- Očekujem da veće sudi po pravdi, a ne da se on izvuče na neuračunljivost, pa da se posle slobodno šeta gradom - kazao nam je nakon suđenja Đorđe Dudić. - On je pretnja po društvo, da se ljudi slobodno kreću i treba ga kazniti i skloniti. I drugi imaju majke i mogu da pretpostave kako je.

Za teško ubistvo koje se stavlja na teret Davidu Dudiću, zaprećena je kazna od deset godina zatvora do doživotne robije.

IZBO JE NOŽEM I ŠRAFCIGEROM

DAVID Dudić je svojoj baki Desanki nožem i šrafcigerom zadao više ubodnih rana, od kojih je ona preminula. Sumnja se da je Dudić došao kod nje u stan i tražio novac za drogu, a nakon što mu je rekla da nema, on ju je ubio. Ubistvu Desanke prisustvovao je njen drugi unuk Stefan, ćerkin sin, koji je zbog povrede nogu bio vezan za krevet i nije mogao da reaguje i pomogne joj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)