VASPITAČICA PRED SUDOM: Počelo suđenje zbog smrti deteta koje je progutalo žir u vrtiću

J. S.

12. 04. 2024. u 12:20

U OSNOVNOM sudu u Surdulici juče je počelo suđenje vaspitačici M. S. iz Vladičinog Hana, zaposlenoj u vrtiću u kome je krajem 2022. godine četvorogodišnje dete progutalo žir i nakon toga preminulo u niškom Kliničkom centru.

ВАСПИТАЧИЦА ПРЕД СУДОМ: Почело суђење због смрти детета које је прогутало жир у вртићу

Foto:J.S.

Advokat okrivljene zatražio je da mu sud dostavi sav dokazni materijal iz ovog postupka, kako bi se adekvatno pripremio za odbranu, te je zbog toga nastavak ročišta odložen za 25. jun.

Između ostalog, odbrana je zatražila i ispitivanje troje dece koja su sa preminulim dečakom bila u grupi i najverovatnije prisustvovala incidentu. Vaspitačica kojoj se stavlja na teret krivično delo „napuštanje nemoćnog lica”, pred sudom se izjasnila da nije kriva.

Protiv vaspitačice M. S. postupak je pokrenulo Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu nakon prikupljanja činjenica i dokaza, pošto se 27. decembra 2022. godine, u vrtiću u Vladičinom Hanu, desio nemili događaj kada je dečak D. Đ. (4) progutao žir i uprkos brzoj reakciji i borbi lekara preminuo od posledica.

Ovaj slučaj izazivao je brojne kontroverze i spekulacije, a roditelji i tužilaštvo se nisu oglašavali tokom istražnog postupka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?