GDE JE ORUŽANI LIST KOSTINOG OCA? Iz pravobranilaštva kažu da nije nađen u pretresu stana

S. J. M.

25. 03. 2024. u 16:44

VLADIMIR i Miljana Kecmanović, roditelji Koste koji je 3. maja prošle godine pobio decu u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", trebalo je danas u Višem sudu u Beogradu da daju iskaze u parničnom postupku, koji je protiv njih pokrenula porodica ubijene Adriane Dukić, ali nisu došli u sud. Njihov zastupnik Marina Ivelja kazala da je smatraju da prvo treba da završe iznošenje odbrane u krivičnom postupku.

ГДЕ ЈЕ ОРУЖАНИ ЛИСТ КОСТИНОГ ОЦА? Из правобранилаштва кажу да није нађен у претресу стана

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić/Jutjub

- Parnični postupak je otvoren za javnost i njihova odbrana bi onda u krivičnom postupku bila kompromitovana - kazala je Ivelja. - Tamo Vladimir Kecmanović treba da odgovara na pitanja oštećenih. Ti pretresi su zakazani za 1. i 2. april i očekujemo da će tada biti završena njihova odbrana. Oni su spremni da čim se to dogodi dođu na ovo suđenje i kažu sve.

Dukići su u ovom postupku za nadoknadu nematerijalne štete zbog pretrpljene boli usled gubitka bliske osobe tužili Kostu, Vladimira i Miljanu Kecmanović, školu i državu Srbiju.

Zamenik državnog pravobranioca Sanja Gunjić, koja zastupa školu i državu, dostavila je danas sudu i tužiocima određenu traženu dokumentaciju. Punomoćnik Dukića Snežana Dunjić kazala je da i dalje nema dokumenta, koji treba da pokaže zašto je Vladimir Kecmanović oslobođen služenja vojnog roka, a nema ni navedenih medicinskih razloga za to.

- Važno je da znamo zašto nije služio vojsku, a kasnije je dobio dozvolu za držanje i nošenje oružja. Ko mu je tu dozvolu onda dao i po kom osnovu, ako već nije bio sposoban za vojsku? Mi od pripremnog ročišta u novembru 2023. godine molimo sud da nam se dostave oružani listovi za svo oružje koje je Kecmanović imao, a mi ih evo još nismo videli. Obratili smo se i policijskoj stanici Stari Grad da nam se dostavi odobrenje za njegovu nabavku oružja i još nismo dobili odgovor. Sada se zaustavljamo na temi da li je Vladimir Kecmanović imao dozvole za držanje i nošenje oružja ili ne, da li su bile važeće ili su istekle - kazala je advokat Dunjić.

Zastupnik škole i države Sanja Gunjić je odgovorila da je Vladimir Kecmanović ispunio sve uslove za izdavanje oružanog lista za držanje i nošenje oružja.

- Prilikom pretresa njegovog stana nije pronađen oružani list, ali smo dostavili potvrdu sudu da je on ispunio sve uslove i da mu je izdat za dva pištolja. Oružani list je postojao, ali na žalost nije nađen - kazala je Gunjić, navodeći da su to razjasnili u podnesku.

Na ovo je Snežana Dunjić reagovala da u spisima ne vidi oružani list, a da je bitno da se vidi i proveri da li je bio važeći ili ne.

Vladimiru Kecmanoviću je 2107. godine izdata dozvola za nabavku oružja, a ako je trajala pet godina, pitanje je da li je istekla 2022. godine ili je produžena.

Suđenje u ovoj parnici nastavlja se 17. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu