SLEGAO RAMENIMA NA PITANJE DA LI SE ODMAH ZABRINUO ZA JELENU: Suđenje Marjanoviću završeno za 15 minuta - Ne želi da odgovara na pitanja

S.J.M.

19. 03. 2024. u 11:33

SUĐENjE Zoranu Marjanoviću završilo se danas za samo 15 minuta.

СЛЕГАО РАМЕНИМА НА ПИТАЊЕ ДА ЛИ СЕ ОДМАХ ЗАБРИНУО ЗА ЈЕЛЕНУ: Суђење Марјановићу завршено за 15 минута - Не жели да одговара на питања

Foto: Z. Jovanović

Trebalo je da danas iznosi odbranu pred novim sudskim većem, ali je Marjanović ostao pri ranije iznetoj odbrani u prethodnom procesu - rekao da je sve već više desetina puta detaljno ispričao, i da sada, po savetu svojih advokata, ne želi da odgovara ni na pitanja tužioca, ni na pitanja suda. 

- Sve što sam rekao do sada je istina - rekao je Marjanović.

Njegov branilac Veljko Delibašić je istakao da je on već odgovorio tokom ranijeg postupka na sva moguća pitanja, na više od 250 pitanja. 

Sudija Ivana Ramić insistirala je da mu postavi nekoliko pitanja, samo da bi razjasnila ono što je u transkriptima, ali odbrana je bila protiv toga, pa je Stefan Jokić, branilac, rekao da time pokušava da iznudi njegov iskaz, jer je Marjanović već decidno rekao da ne odgovara na pitanja. 

Sudija ga je na kraju pitala - da li može da opredeli vreme kada je došao sa Jelenom na nasip, na šta je Marjanović odgovorio da sve postoji u transkriptima i da je sve zapisano do detalja. 

Na pitanje sudije "kada je prvi put primetio da Jelene nema nakon što je ona otišla da trči", on je rekao da ne može da opredeli vremenski, a kada ga je pitala "da li se odmah zabrinuo", branilac Delabašić mu je dobacio "nemoj da odgovaraš", a Marjanović je samo slegao ramenima. 

Na pitanje sudije gde su mu bili otac i brat kada ih je pozvao, ponovo je rekao da je sve u transkriptima. 

- Jemčim da sam govorio istinu, i životom i slobodom, ne znam više čime da potvrdim da sam sve rekao i da je sve istina, kazao je Marjanović u sudnici. 

Branilac Aleksandar Zarić rekao je da postoje kamere koje su zabeležile kada je Marjanović došao na nasip, kao i bazne stanice koje pokazuju gde su mu bili otac i brat. 

Sud je na kraju predočio, na osnovu koncepcije odbrane, da će izvršiti uvid u ranije iskaze okrivljenog Marjanovića.

Suđenje se nastavlja 19. aprila, kada treba da budu saslušani svedoci Uroš, Miloš i Milica Marjanović, kao i Boris Pucić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!