FUDBALERU 11 MESECI KUĆNOG ZATVORA: Stefan Mihajlović porodici poginulog u saobraćajnoj nesreći platiće 40.000 evra

S. J. M.

22. 11. 2023. u 16:26

POSLE više od osam godina od izazivanja saobraćajnog udesa u kojem je poginuo Dragan Radoičić (54) i sedam godina od početka suđenja fudbaler Stefan Mihajlović napravio je nedavno sporazum o priznanju krivice sa Višim tužilaštvom u Beogradu.

ФУДБАЛЕРУ 11 МЕСЕЦИ КУЋНОГ ЗАТВОРА: Стефан Михајловић породици погинулог у саобраћајној несрећи платиће 40.000 евра

Foto: S. J. M.

Viši sud ga je prihvatio i po njemu Mihajlović je osuđen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i izrečena mu je kazna zatvora od 11 meseci, koju će izdržavati u kućnim uslovima.

Takođe, mu je izrečena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri godine godine, s tim što se vreme provedeno na izdržavanju kazne ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

Fudbaler je obavezan i da porodici pokojnog Radoičića, koji je imao dve ćerke, isplati 40.000 evra u dinarskoj protivvrednosti na ime imoviskopravnog zahteva, kao i da plati troškove dosadašnjeg krivičnog postupka.

Mihajlović je udes izazvao 6. maja 2015. godine u Beogradu na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Ulice Veljka Lukića Kurjaka. On je prošao kroz crveno svetlo i svojim džipom udario u "punta", kojim je upravljao Radoičić. Izašao je iz vozila i kada je vido šta se desilo pobegao je sa mesta udesa. Kasnije se predao policiji u pratnji oca čuvenog nekadašnjeg fudbalera Radmila Mihajlovića. Oštećeni Radoičić je od zadobijenih povreda preminuo 21 dan kasnije 27. maja 2015. godine.

Mihajlovišć je u sudu pričao da je išao na trening i da mu je ispred vozila istrčao pas, kojeg je pokušao da zaobiđe, ali se odjednom tu stvorilo vozilo u koje je udario. Kazao je da je pobegao sa lica mesta, jer je bio u šoku i uplašio se.

Stefan Mihajlović je ranije igrao fudbal za Crvenu zvezdu, Radnički iz Niša, Borac Čačka, Rad, a nekoliko godina je bio i u Kini. Ove sezone u okrobru je potpisao za FK Tuzlu, za koju je odigrao deset minuta na jednoj utakmici, dok je na svim drugim bio izvan sastava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana