JOŠ JEDNA TUŽBA PROTIV KECMANOVIĆA: Počeo novi parnični postupak u Višem sudu u Beogradu

S. J. M.

02. 11. 2023. u 21:00

U VIŠEM sudu u Beogradu danas je počelo pripremno ročište u parničnom postupaku po drugoj tužbi protiv Koste i njegovih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović, koju su podneli članovi porodice Dukić.

ЈОШ ЈЕДНА ТУЖБА ПРОТИВ КЕЦМАНОВИЋА: Почео нови парнични поступак у Вишем суду у Београду

Foto: Z.Jovanović/Novosti

Njihovu kćerku je Kosta ubio u svom krvavom piru 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Osim porodice, tužena je i škola i država Srbija. Zastupnik Dukića advokat Snežana Dunjić kazala je da su obe strane predložile veliki broj dokaza i da o njima trebaju da se izjasne. Ona nije želela da navede koliki iznos naknade traže Dukići, ali koliko je obaveštena zahtevi svih oštećenih su opredeljeni u nekom sličnom obimu.

- Ova porodica je prva podnela predlog za određivanje privremene mere zabrane raspolaganja imovinom i na osnovu tog njihovog zahteva, doneto je to prvo rešenje kojim je sud i izrekao tu privremenu meru majci dečaka. Oni su to uradili jer su bili obavezani da u roku od 30 dana podnesu tužbu - objasnila je Dunjić.

Zastupnik porodice Kecmanović Marina Ivelja rekla je da su oni predložili da se saslušaju sve stranke u postupku, kao i da se obavi veštačenje maloletnog Koste, kako bi se utvrdilo da li je u trenutku štetnog događaja bio sposoban za rasuđivanje.

-  Predložili smo i da se veštače odnosi u porodici Kecmanović zbog utvrđivanja kakva je bila porodična dinamika s obzirom da se oni tuže da su postojale rđave navike u vaspitanju dece - navela je Ivalja.

Pripremno ročište je prekinuto i nastaviće se 8. decembar.

U oktobru je počeo i parnični postupak po tužbi u kojoj Kecmanoviće i školu tuži 27 članova porodica, čija su deca pobijena. To suđenje se nastavlja krajem decembra, kada će biti saslušane prve porodice.

Obe ove tužbe su podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Zatražena je i novčana renta, buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja, pa dok za to traju uslovi i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Kako je ranije rečeno u krivičnom postupku koji je pokrenut protiv Vladimira, optuženog za teško delo protiv opšte sigurnosti i Miljane Kecmanović, optužene za nedozvoljeno držanje metka, koji je njen suprug legalno kupio, oštećeni su podneli imovinski zahtev od po 100.000 evra po ubijenom detetu. 

Viši sud je Kecmanovićima letos blokirao veći deo imovine, oni nekretnine mogu da koriste, ali ne mogu da ih prodaju. Tako su im blokirani veći novčani iznosi na računima u bankama, stanovi, garaže, automobili, placevi.

Vladimir Kecmanović je od 3. maja u pritvoru, a majka se brani sa slobode i njoj je zabranjeno da viđa i razgovara sa sinom Kostom, koji se nalazi u psihijatriskjoj bolnici na ispitivanjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona