RODITELJI UBIJENIH NEZADOVOLJNI UROŠEVOM KAZNOM: Promenite zakon da ne bi još neko platio životom kao naša deca

Novosti Onlajn

19. 10. 2023. u 19:30

ISTRAGA masovnog ubistva u Duboni se bliži kraju i za sada je dokazano da je ubica Uroš Blažić u noći kada je izvršio masakr bio uračunljiv, ali pošto tada još nije napunio dvadeset godina za njega je zatražena maksimalna kazna od 20 godina zatvora.

РОДИТЕЉИ УБИЈЕНИХ НЕЗАДОВОЉНИ УРОШЕВОМ КАЗНОМ: Промените закон да не би још неко платио животом као наша деца

Mural Dubona

Takođe tužilaštvo ukazuje i na odgovornost njegovog oca Radiše koji je držeći neobezbeđen arsenal oružja na tavanu kuće omogućio svom sinu da to oružje i upotrebi.

Višem sudu u Smederevu podnet je zahtev da i otac Uroša Blažića bude kažnjen sa 20 godina zatvora. Na vesti iz tužilaštva reagovali su roditelji ubijene dece.    

- Tužilaštvo je besprekorno odradilo posao, ali jedino čime nismo zadovoljni je kazna Uroša Blažića, bez obzira što tada nije imao punih 20 godina, trebalo bi da dobije maksimalnu kaznu 40 godina zatvora. Ovako je za dvadeset ljudi koje je masakrirao i ubio dobio godinu po čoveku - rekao je neutešni Milosav Todorović otac ubijenog Dalibora.

Njegovo nezadovljstvo podelio je i Saša Panić otac, kome je te kobne večeri pomahnitali Uroš Blažić ubio sina Milana i ćerku Kristinu. 

- Ništa od ovoga se ne bi desilo da Urošev otac nije zataškavao njegove prethodne slučajeve...Da je odgovarao samo za jedan slučaj ovo se ne bi desilo- rekao je Saša Panić, podsećajući da je u skoro svim slučajevima policija reagovala, ali da su prijave zaustavljane, da nijedan slučaj nije završen do kraja i to sve na intervenciju Uroševog oca Radiše.

Saša je rekao da je zbog toga Uroš bio pun sebe, da se bahatio i da su svi morali da mu se sklanjaju s puta. Blažići se ni sa kim u selu nisu družili...

- Apelujemo na sud na tužilaštvo da se promeni ovaj zakon da ne bi još neko platio životom kao što su moja deca platila...rekao je kroz suze otac ubijenih Kristine i Milana.

Kao što smo već pisali, u vreme zločina Uroš nije imao 21 godinu i po zakonu mu sleduje kazna od najviše 20 godina robije. Tužilaštvo je predložilo da se Urošev otac osudi na kaznu od 20 godina, jer je držao neobezbeđen arsenal oružja koje je Urošu bilo nadohvat ruke i koji je to oružje upotrebio. 

Iz navoda optužnice vidi se da je u svirepom zločinu čiji je akter bio njegov sin, Radišina odgovornost bila najveća.

(Informer)

BONUS VIDEO: KOMŠIJE U ŠOKU POSLE UBISTVA U MLADENOVCU: Dušan bio izvanredan čovek i sjajan majstor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA NAD SRAMOTAMA! Crna Gora će glasati za rezoluciju o Srebrenici