OSUĐENA VLASNICA KOZMETIČKOG SALONA: Posle tretmana klijentkinja završila na klinici

N.B.

11. 10. 2023. u 12:55

PRVI osnovni suda u Beogradu doneo je pravnosnažnu presudu protiv A. P. kojom je osuđena na kaznu od šest meseci zatvora, zbog krivičnog dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo i istovremeno je određeno da se utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko okrivljena u roku od dve godine od dana pravnosnažnosti presude ne izvrši novo krivično delo.

ОСУЂЕНА ВЛАСНИЦА КОЗМЕТИЧКОГ САЛОНА: После третмана клијенткиња завршила на клиници

Foto N. Fifić

Prvo osnovno javno tužilaštvo je dana 29. avgusta prošle godine podnelo optužni predlog protiv A. P. zbog sumnje da se u martu 2021. godine, u kozmetičkom salonu čiji je vlasnik, bez odgovarajuće stručne spreme bavila pružanjem medicinskih usluga i to usluga antiejdž medicine. Za ove medicinske usluge, kako je utvrđeno, nije shodno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti posedovala rešenje Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Pored toga, kozmetički salon nije bio upisan u registar zdravstvenih ustanova koji se vodi u Agenciji za privredne registre shodno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.

- Nemajući navedene dozvole i odobrenja nadležnih organa okrivljena se reklamirala preko društvenih mreža za usluge konturisanje usana hijaluron penom kao i botoks tretmane lica čela i predela oko očiju - navodi se u saopštenju Tužilaštva. - Kada se oštećena A. A. javila na svoj zakazani termin i došla u navedeni kozmetički salon okrivljena je počela da je bode iglom sa špricem u predelu usana ubrizgavajući joj hijaluron, nakon čega se oštećena pobunila jer je mislila da se navedeni tretman radi bez igle i to aparatom hijaluron pen. Kada je tretman bio gotov, oštećena je odbila da plati uslugu, jer je bila nezadovoljna intervencijom i načinom njenog izvođenja. Nakon određenog vremena, oštećenoj su se, kao posledica navedene intervencije, iznad gornje usne javila ispupčenja koja je naknadno morala da sanira u nadležnoj klinici.

Tužilaštvo apeluje na sve građane koji žele da vrše bilo kakve estetske intervencije, da se dobro raspitaju i uvere da li su saloni ili klinike nadležni i da li imaju odluku i odobrenje nadležnih organa za vršenje ovakvih intervencija kako bi sprečili štetne posledice i sačuvali svoje zdravlje.

- Takođe obaveštavamo javnost da su po podnetim optužnim aktima u toku suđenja i u drugim aktuelnim predmetima poznatim javnosti, a u vezi sa izvršenjem krivičnog dela nadrilekarsko i nadriapotekarstvo, te da će javnost biti blagovremeno informisana o ishodu postupaka - navode iz Tužilaštva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)