SUĐENJE ZA UBISTVO KRISTINE KAPLANOVIĆ NA PUMPI: Svi snimci su na jednom uređaju u policiji

Novosti online

04. 10. 2023. u 17:59

NA ponovljenom suđenju Milošu Srebriću optuženom za ubistvo Kristine Kaplanović na NIS-ovoj benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu u Beogradu 25. maja 2017. godine, U Višem sudu u Beogradu danas je svedočio Aleksandar Taš iz NIS-a, koji je sačinio dopis o radu kamera na pumpi.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО КРИСТИНЕ КАПЛАНОВИЋ НА ПУМПИ: Сви снимци су на једном уређају у полицији

Foto: P. Milošević/Fejsbuk/ilustracija

On je odgovarao na pitanja branilaca, koji smatraju da je snimcima manipulisano i da su sečeni, jer nedostaju pojedini delovi, kao što je ključnih pet minuta pre samog trenutka ubistva.

Svedok Taš je objasnio da se osetljivost kamera kada počinju da snimaju ručno podešava.

- Parametri, koji određuju osetljivost kamere s obzirom da ona radi na pokret, kao i veličinu i brzinu kretanja objekta, uglavom su podešeni kada se kamera namešta i ukoliko dođe do nekog kvara. Ne mogu da tvrdim da su parametri isti na svih 600 kamera koliko ih ima na pumpama u vlasništvu NIS-a - rekao je Taš.

On je kazao da su sve kamere na pumpi povezane na jedan snimač, centralni uređaj, na kom se nalazi originalan snimak. Njega su nakon ubistva devojke na pumpi policajci uzeli kao dokaz.

Taš je rekao da je parametre sa kritične kamere prilikom pljačke na pumpi očitao tek 2020. godine, dok je ubistvo bilo 2017. godine.

Na kraju suđenja odbrana je tražila da se Srebriću ukine pritvor, što je sudsko veće odbilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!