NOVOSTI SAZNAJU: Piroćanac osuđen u Vranju zbog krijumčarenja ljudi

J. S.

04. 10. 2023. u 08:37

Viši sud u Vranju, osudio je Marjana Pešića iz Pirota, zbog krijumčarenja ljudi na kaznu zatvora od dve godine i šest meseci, u koje mu se uračunava i vreme provedeno u pritvoru od 16 marta ove godine, potvrđeno je Novostima u Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Пироћанац осуђен у Врању због кријумчарења људи

Foto:J.S.

Podsećamo da je osuđeni 15. marta na području opštine Surdulica, u nameri da pribavi imovinsku korist i u dogovoru sa još jednom osobom, omogućio većem broju ljudi, nedozvoljen tranzit kroz Srbiju.

On je na mestu zvanom Bukova glava od nepoznatog državljanina Bugarske prihvatio 24 ilegalna migranta iz Avganistana, koji su  bez propisane dozvole i mimo graničnog prelaza ušli u Srbiju.

Pešić je doveo ljude do puta Strezimirovce – Surdulica i smestio uh u kombi i sa saučesnicima za neutvrđeni iznos novca prevozio ljude ka Beogradu, ali ih je policija pokušala da ih zaustavi kod mesta „Promaja“ , ali su se oni dali u beg, da bi kasnije zaustavili kombi i pokušali bekstvo, tada je uhapšen Pešić, dok je drugi muškarac pobegao.

Prema podacima Višeg javnog tužilaštva u Vranju, u ovoj godini zbog krivičnog dela nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, podneto je 13 krivičnih prijava, od tog broja 11 su državljani Srbije, dvoje stranci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!