NA GPS LOKATORU TRAGOVI DVOJICE OPTUŽENIH: Suđenje za ubistvo Bojana Mirkovića u Belvilu (FOTO/VIDEO)

S. J. M.

25. 01. 2023. u 20:27

NA suđenju za ubistvo Bojana Mirkovića 12. novembra 2020. godine - Ivanu Nikčeviću, Lazaru Tejiću, Bojanu Kovačeviću i Dušanu Kokoružu, danas je u Višem sudu u Beogradu saslušan veštak Dušan Keckarević.

НА ГПС ЛОКАТОРУ ТРАГОВИ ДВОЈИЦЕ ОПТУЖЕНИХ: Суђење за убиство Бојана Мирковића у Белвилу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Keckarević je veštačio DNK tragove na GPS lokatoru postavljenom ispod Mirkovićevog vozila, kako bi bio praćen i sim kartici iz njega. On je rekao da je na malom gumenom poklopcu koji pokriva USB ulaz na GPS uređaju pronađen mešani DNK profil od četiri doprinosioca i da nema dominantne DNK komponente.

- Tom tragu, koji je mali, doprineli su Dušan Kokoruž i Lazar Tejić - kazao je Keckarević. - Urađeni test nam je dao rezultat da se njih dvojica uklapaju u taj trag sa četiri osobe. Na sim kartici isto ima mešovitog DNK traga od tri osobe, od kojih je jedna Kokoruž.

Na pitanje Kokoružovog branioca Jelene Stojić da li je moguće da je Tejić preneo Kokoružov trag, s obzirom da su se tih dana viđali, da mu je Kokoruž pozajmljivao svoj automobil i da Kokoruž tvrdi da nikada nije bio u kontaktu sa tim GPS uređajem, a Tejić je priznao da ga je on nabavio i postavio ispod Mirkovićevog vozila, veštak je kazao da sekundarni transfer ne može da se isključi, posebno ako je mali trag.

Na okolnost dokazivanja da optuženi Bojan Kovačević nije bio u bekstvu posle tog ubistva, svedočio je njegov otac Zoran Veličković, koji je rekao da je policija došla kod njih kući i da su njega i mlađeg sina Nikolu odveli u stanicu u 29. novembru.

- Tamo smo ostali do četiru ujutru, pitali su za Bojana i pušteni smo - kazao je Veličković. - Čuo sam se sa Bojanom i on je tražio da odem ponovo tamo i tražim kontakt nekog inspektora, kojem on može da se javi da vidi šta je u pitanju. Kasnije sam otišao i dok sam bio unutra Bojan je zvao i ja sam telefon dao inspektoru. Dogovorili su se da dođu kod nas kući, došao je i Bojan i izašao je napolje i oni su ga uhapsili.

Punomoćnik porodice Mirković, Bojan Ječmenica kazao je da je optuženi ispričao malo drugačije, da mu je otac uzeo broj telefona i došao kući, pa je on onda pozvao policijskog inspektora.


 

VJT nije dalo saglasnost za ukidanje pritvora

ZAMENIK tužioca razjasnio je na početku današnjeg suđenja da oni nisu dali bezuslovnu saglasnost da se optuženi Ivan Nikčević pusti na slobodu. Kako je objasnio, tužilaštvo je dalo saglasnost za jemstvo od 70.000 evra, koje je ponudio Nikčević i da se pusti u kućni pritvor sa nanogvicom.

Viši sud je odbio jemstvo, a Apelacioni sud je posle toga razmatrao žalbu odbrane na ranije rešenje Višeg suda o produženju pritvora Nikčeviću i ocenio da posle dve godine ne postoji više osnov da mu se produžava zbog uznemirenja javnosti, jer je samo po toj tački i bio u pritvoru. Tužilac je naglasio da oni nisu dali saglasnost da se Nikčeviću ukine pritvor.

BONUS VIDEO - Petković obišao ranjenog Miljana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)