"NAVODI IZ OPTUŽNICE SU IZMIŠLJENI": Belivuk na suđenju insinuirao da su njegovi DNK tragovi podmetnuti

Tanjug

17. 10. 2022. u 16:31

U SPECIJALNOM sudu u Beogradu završeno je današnje ročište na suđenju organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koja se optužnicom tereti za sedam ubistava, posedovanje oružja, droge, otmice i silovanje.

НАВОДИ ИЗ ОПТУЖНИЦЕ СУ ИЗМИШЉЕНИ: Беливук на суђењу инсинуирао да су његови ДНК трагови подметнути

Foto: D. Milovanović

Belivuk je iznoseći odbranu tvrdio da su navodi iz optužnice izmišljeni. On je izbegao da govori o ubistvima, već je pokušao da skrene pažnju na politiku, optuzujući predstavnike vlasti da stoje iza njihove navijačke grupe "Principi".

Belivuk tvrdi i da je svedok okrivljeni Bojan Hrvatin produkt fotošopiranog "Skaja", dok je za Nikolu Spasojevića rekao da je sebi pokušao tri puta da oduzme život u pritvoru. On je pomenuo DNK-a dokaze, i upitao sud kako je moguće da su oni toliko pazili tokom ubistava i stavljali najlon i uklanjali tragove, a da su opet ostali DNK uzorci žrtava.

Belivuk je priznao da je prijatelj sa Radojem Zvicerom i da je bio na babinama kod njega u Crnoj Gori.

Tokom izlaganja odbrane, Belivuk je pomenuo i osuđenog bivšeg inspektora SBPOK-a Božidara Stolića navodeći da mu je on uzimao DNK-a uzorke, kao i da je bio u kući u Ritopeku.

On je tokom svoje odbrane par puta pomenuo da su DNK-a uzorci u kući u Ritopeku podmetnuti, a slike sa "Skaja" fotošopirane. Pomenuo je i Filipa Koraća i rekao da je on oslobođen optužbi, a da se Jovica Vukotić nalazio u Turskoj sa srpskim dokumentima. Suđenje će se nastaviti u sredu 19.oktobra kada će odbranu iznositi i ostali optuženi.

BONUS VIDEO - RITOPEK - Policija ponovo istražuje kuću Veljka Belivuka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku