DRAGOLJUB SIMONOVIĆ SASLUŠAN U VIŠEM TUŽILAŠTVU: Optužen za zloupotrebu službenog položaja, krivicu negirao

S.J.Matić

30. 05. 2022. u 19:38

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je u svojstvu osumnjičenog saslušan bivši predsednik gradske optštine Grocka Dragoljub Simonović povodom sumnji da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, iz člana 359, stav 1 Krivičnog zakonika.

ДРАГОЉУБ СИМОНОВИЋ САСЛУШАН У ВИШЕМ ТУЖИЛАШТВУ: Оптужен за злоупотребу службеног положаја, кривицу негирао

Foto: N. Skenderija

Simonović je na saslušanju izneo odbranu u prisustvu svog izabranog branioca, gde je negirao navode krivične prijave, koja ga tereti da je nezakonitim postupanjem u decembru 2018. godine prouzrokovao štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 11.647.035,63 dinara.

On se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja, a krivičnom prijavom za isto krivično delo tereti se i tadašnja načelnica uprave GO Grocka B.B.DJ.

Njoj se na teret stavlja da je takodje nezakonitim postupanjem u novembru 2018. godine prouzrokovala štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 3.993.000,00 dinara.

Ona je saslušana prošle sedmice u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeeg javnog tužilaštva u Beogradu, gde je negirala izvršenje krivičnog dela.

Krivičnu prijavu protiv Simonovića i B.B.DJ. Višem javnom tužilaštvu uBeogradu podnela je Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije - Odeljenje za borbu protiv korupcije.

BONUS VIDEO: SUĐENjE ZA TRAGEDIJU U ŠAINOVCU: Naložena DNK analiza automobila kojim je usmrćen Željko (19)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!