PROBUDIO IH POŽAR, SPASAVALI ŽIVU GLAVU: LJudi smešteni u prihvatne centre, gradonačelnik Novog Sada obećao pomoć (FOTO/VIDEO)

Lj. P.

12. 04. 2024. u 11:31

U NASELjU Bangladeš u Novom Sadu, u kojem je jutros izbio požar, intervenisala je i Hitna pomoć, a prema rečima dr Zorana Krulja, na licu mesta zbrinuli su jednu osobu.

ПРОБУДИО ИХ ПОЖАР, СПАСАВАЛИ ЖИВУ ГЛАВУ: Људи смештени у прихватне центре, градоначелник Новог Сада обећао помоћ (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Lj.P.

Poziv od vatrogasaca su primili u 4.48 sati. Na lice mesta su stigle tri medicinske ekipe koje su se smenjivale.

Deo stanovnika "Bangladeša" je evakuisan autobusom, a kako je jedna stanovnica ovog naselja rekla, odvode ih u Futogu i Veternik.

Prema rečima Stojana Milića, načelnika Sektora za vanredne situacije, požar je izbio jutros u 4.29 sati, u gašenju je učestvovalo sedam vozila novosadske vatrogasne brigade i pet vozila DVD.

Na lice mesta došle su i cisterne sa vodom JKP Gradsko zelenilo i Vodovoda i kanalizacije.

Za sada nije poznat uzrok požara, a stanovnici kažu da su spavali kada je buknulo i da su istrčali napolje spasavajući se od vatre.

Oko stotinu stanovnika Bangladeša je izmešteno iz naselja u prihvatne centre u Futogu i Veterniku. Oni su prevezeni u organizaciji Grada Novog Sada i Centra za socijalni rad, autobusima JGSP Novi Sad. Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je da će Grad pomoći da se kuće obnove.

Foto: Lj.P.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave