VATROGASCI I DALJE NA TERENU: Veliki požar jutros u novosadskom naselju Bangladeš, srećom bez žrtava

Lj.P.

12. 04. 2024. u 11:14

VATROGASCI su uspeli da savladaju vatrenu stihiju koja je jutros u 4.30 zahvatila novosadsko naselje Bangladeš, sa oko 500 stanovnika. U toku je dogašavanje, a vatrogasne ekipe iz novosadske Vatrogasno-spasilačke brigade, kao i članovi nekoliko Dobrovoljnih vatrogasnih društava su i dalje na terenu.

ВАТРОГАСЦИ И ДАЉЕ НА ТЕРЕНУ: Велики пожар јутрос у новосадском насељу Бангладеш, срећом без жртава

foto:Lj.P.

FOTO:Lj.P.

U gašenju je učestvovalo sedam vozila novosadske Vatrogasno-spasilačke brigade i pet vozila DVD iz Budisave,  Novog sada, Kisača i Rumenke i DVD - JGSP Novi Sad.

U požaru, srećom, niji nije stradao, a poričinjena je velika materijalna šteta. Neke barake još tinjaju, ali vatrogasci su i dalje na terenu.

FOTO:Lj.P.

Ekipa Hitne pomoći, prema rečima dr Zorana Krulja, portparola Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, na licu mesta zbrinula je jednu osobu, reč je o trudnici,  a tri medicinske ekipe dežuraju na licu mesta.

FOTO:Lj.P.

Požarom je zahvaćeno oko 1.400 kvadratnih metara, a stotinak stanovnika ovog naselja,  u saradnji Grada i centra za socijalni rad,  mahom žena i deca su odatle prevezeni u Prihvatilište u Futogu i Svratište za decu u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, gde se trenutno nalazi oko 50 dece i njihove majke.

Uznemireni u plašeni ovog naselja u kojem živi oko 70 porodica ,  kažu da ne znaju urok požara u kojem su ostali bez krova nad glavom i igde ičega. Ipak, ističu, da je najvažnije, to što niko nije stradao.

Mešrtane Bangladeša, jutros je posetio i Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, koji je stanovnicima Bangladeša rekao da će grad učiniti sve da im pomogne, kao što je i u prošlogodišnjoj julskoj oluji, posle koje su im obnovljeni krovovi na kućama.

Prema rečima Stojana Milovca, načelnika Uprave za vanedne situacije, požar je izbio u 4.29 sati, a posle samo nekoliko minuta, na lice mesta su stigli vatrogasci, koji će u naselju ostati sve dok za tim bude bilo potrebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave