ČOVEK KOGA JE POVREDIO BAGER SKINUT SA RESPIRATORA: Ostaje na lečenju u bolnici u Kikindi

R. Š.

24. 01. 2024. u 11:47

LEKARI kikindske Opšte bolnice uspeli su da spasu Savu S. (48) iz Kikinde, kojeg je sinoć u tom gradu teško povredio bager. On je sinoć primljen u bolnicu bez svesti, sa težim povredama grudnog koša, zbog čega je bio priključen na mehaničku ventilaciju.

ЧОВЕК КОГА ЈЕ ПОВРЕДИО БАГЕР СКИНУТ СА РЕСПИРАТОРА: Остаје на лечењу у болници у Кикинди

Foto: R. Šegrt

Kako smo danas saznali, jutros je skinut sa respiratora, sada diše spontano i u bolnici se nadaju da neće biti potrebe da ga upućuju u veće zdravstvene centre.

- Pacijenta je sinoć dovezla Hitna služba i nakon prvog pregleda smešten je u Jedinicu intenzivne nege. Zadobio je povrede grudnog koša i zbog težine povreda bio je stavljen na mehaničku ventilaciju. Stanje mu je tokom noći bilo stabilno, pa je pacijent jutros skinut sa respiratora i sada spontano diše. Njegovo stanje sada je stabilno, prati se i dalje i pacijent je pod stalnim nadzorom lekara - rečeno je „Novostima“ u Opštoj bolnici u Kikindi.

Kako smo sinoć izvestili, Sava S. je sinoć teško povređen ispred svoje kuće, u Ulici Ive Lole Ribara, kada ga je prikleštio bager, tačnije nosač korpe. Nesreća se dogodila u trenutku dok je popravljao mašinu. Popravka je trajala nekoliko dana i kada je već bila pri kraju, vlasnik mašine doživeo je nezgodu koja ga je umalo koštala života. U kikindskoj policiji su nam potvrdili da je čovek povređen ispred svoje kuće, u Ulici Ive Lole Ribara, ali pod, do kraja, nerazjašnjenim okolnostima. Savu S., koji je vlasnik građevinske firme, prignječenog ispod nosača korpe primetio je komšija, a onda ga je pet muškaraca, među kojima je bio i njegov otac, izvlačilo ispod mašine dok nije stigla Hitna služba, koja je brzo izašla na teren i povređenog čoveka, koji je bio bez svesti, prevezla u bolnicu gde mu je spasen život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)