VOZAČU "PUNTA" PRITVOR DO 30 DANA: Posle saobraćajne nesreće u Veterniku u kojoj je poginuo maloletni motociklista

Lj.P.

28. 12. 2023. u 18:58

NOVOSAĐANINU F.M. (26), vozaču "punta" osumnjičenom da je skrivio saobraćajnu nesreću u Veterniku u kojoj je poginuo šesnaestogodišnji I.N. iz tog mesta, koji je bio na motociklu, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana.

ВОЗАЧУ ПУНТА ПРИТВОР ДО 30 ДАНА: После саобраћајне несреће у Ветернику у којој је погинуо малолетни мотоциклиста

FOTO: Lj.P.

Kako je za "Novosti" rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, on se sumnjiči da je izvršio krivično delo teško delo protiv  bezbednosti javnog saobraćaja, kada je je u Veterniku poginuo maloletnik na motociklu. Pritvor mu je određen zbog težine posledice krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

Nesreća se, podsećamo, dogodila u utorak uveče oko 21.30 sati u Veterniku, kada se prema dosadašnjim informacijama, vozač "punta" nije zaustavio na znak "stop" i ustupio prvenstvo prolaza maloletnom motociklisti. Motociklista se kretao iz pravca Novosadskog puta ka Avalskoj ulici i vozio je po propisima, a  motor je bio odgovarajuće kubikaže.

"Punto" je, kako saznajemo, izleteo i šesnaestogodišnji motociklista je izleteo sa kolovoza i udario u ogradu. Maloletni motociklista je imao zaštitnu kacigu na glavi i svu potrebnu opremu, a vozio je  sa probnom dozvolom, u vreme kada mu je to dozvoljeno.

Povređeni maloletnik je povredama podlegao na putu do bolnice. Alkotestiranjem je utvrđeno da vozač nije imao alkohola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave