SAMO SAM ČUO VRISAK: Ispovest oca devojčice iz Melenaca, koja se zapalila u igri - Taj užas nikada neću zaboraviti (FOTO/VIDEO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

11. 06. 2023. u 21:00

SEDMOGODIŠNjA D.R. iz sela Melenci kod Zrenjanina, koja se u subotu, nakon bezazlene dečije igre, zapalila u dvorištu porodičnog doma u Njegoševoj ulici, oporavlja se u novosadskom Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine i, kako kažu lekari, njeno zdravstveno stanje je stabilno, uz opekotine koje je zadobila.

САМО САМ ЧУО ВРИСАК: Исповест оца девојчице из Меленаца, која се запалила у игри - Тај ужас никада нећу заборавити (ФОТО/ВИДЕО)

B.Grujić

Stojan R. otac teško povređene devojčice, vratio se u Melence i kaže za" Novosti" da je pričao sa doktorima sa Odeljenja plastične hirurgije, gde se nalazi njegova ćerka. Rekli su mu da je njegova ćerka stabilno i, što je najvažnije, van životne opasnosti i pod stalnim nadzorom lekara.

- Bogu hvala da je dobro i da se oporavlja i da posledice neće biti trajne, mlada je i zdrava, a poznato je da se deca mnogo bolje i brže oporavljaju od nas starijih - kaže otac nesrećne devojčice.

Ističe da je uspeo da smiri ostalu svoju decu, sestre i braću, koji su bili u šoku i veoma uznemireni posle svega što se dogodilo.

- Bio je to tren, nesmotrena dečija igra, ona je još mala, jednostavno dogodilo se - suznim glasom priča Stojan, uz napomenu da se svi u mnogočlanoj porodici oporavljaju od šoka i da je najvažnije da se, osim teško povređene ćerke, i druga deca sad osećaju mnogo bolje.

Kaže da se dogodilo brzo, tokom igre i niko nije uspeo da reaguje, spreči nesreću.

ŽIVOT NIJE UGROŽEN

- Devojčica nije životno ugrožena i zbrinuta je na Odeljenju plastične hirurgije nakon kompletne dijagnostike. Kako je ustanovljeno, ima opekotine po glavi, licu, telu i nogama i to u veličini od 15 odsto od ukupne površine kože u odnosu na celo telo. Njeno stanje je stabilno i nalazi se pod stalnim nadzorom lekara koji prate njen dalji oporavak - saopšteno je iz ove ustanove.

- Bolestan sam, uvek sam uz njih i samo za tren otišao sam do komšija i čuo vrisak. Otrčao sam nazad u dvorište i ostao zatečen prizorom. Taj užas nikada neću zaboraviti, a nadam se iskreno da moja deca hoće - dodaje.

Naglaša da se od svojih mališana retko kad odvaja, naročito od kada ih je napustila majka, njegova supruga, koja više ne živi u Melencima.

- Mi smo kao dugme i košulja, jako smo vezani jedni za druge, deca su zajedno, paze jedno na drugo a i ja pazim na njih. Svi se lepo slažemo i snalazimo se kako znamo i umemo. Nadam se da ova nesreća neće ostaviti bilo kakve posledice na decu, pogotovo na najmlađu ćerku, da će ona na jesen krenuti u prvi razred kao i sva druga deca i da će se do tada u potpunosti oporaviti - priča nam Stojan.

ZAHVALNI KOMŠIJAMA

Ko zna kakav bi epilog ove iznenadne porodične drame bio, da komšije nisu reagovale ljudski i humano i povređenu devojčicu hitno, privatnim automobilom prevezli do Urgentnog centra zrenjaninske bolnice, odakle je nakon pregleda,  prebačena u Novi Sad u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.


Upaljačem upalila karton natopljen benzinom

Sedmogodišnja D.R. u subotu, oko pla jedan popodne, nakon što je zapalila karton natoljen benzinom, u zadobila je teške telesne povrede u dvorištu porodične kuće, gde se igrala sa sestrom i bratom.


BONUS VIDEO - DEVOJČICA UMALO IZGORELA U MELENCIMA: Brat otkrio šta se dogodilo


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)