KLJUČNI SVEDOK NESTANKA DEČAKA IZ APATINA: "Video sam ih u Dunavu, delovalo je kao da se igraju"

Novosti online

01. 06. 2023. u 20:35

POTRAGA za dečacima P. B. (10) i A. M. (11) koji su nestali u ponedeljak u Apatinu nastavljena je i juče, treći dan zaredom, i sve nadležne ekipe nastaviće da tragaju za njima dok ih ne pronađu.

КЉУЧНИ СВЕДОК НЕСТАНКА ДЕЧАКА ИЗ АПАТИНА: Видео сам их у Дунаву, деловало је као да се играју

Foto: Novosti

Postoji i svedok koji je kobnog dana video dečake kako se kupaju u Dunavu, piše Kurir.

Čovek koji je 29. maja popodne video dečake u vodi na mestu na kom su pronađeni njihovi bicikli i obuća, ispričao je da je tada, kao i svakog dana šetao posle ručka, i da je dok je prolazio šetalištem primetio da se dečaci igraju u vodi.

- Primetio sam da neka dva čoveka sede na klupi, a onda sam video i dečake. Izgledali su mi starije, kao da imaju oko 15 godina. Onako kako sam prolazio, bacio sam pogled na njih i delovalo mi je kao da je sve u redu, kao da znaju da plivaju. Video sam kad je jedan dečak drugog uhvatio za glavu, ali mislio sam da je to neka njihova dečija igra, zaista ništa nije delovalo sumnjivo, naprotiv, mislio sam da se zabavljaju. Tako je izgledalo - isrpičao je ovaj Apatinac.

On naglašava da mu je žao što se sve tako desilo, kao i da bi sigurno skočio u vodi i pomogao deci da je znao šta se dešava. Prema njegovim rečima, dečaci nisu dozivali pomoć, niti je čuo da viču bilo šta drugo.

- Nisam mnogo obraćao pažnju, jer oni nisu zvali upomoć, a onda im je prišao i jedan čovek, crn onako i visok. Nisam čuo baš šta ih je pitao. Čini mi se da je neko rekao: "Otišao je kući". Tako je taj razgovor delovao skroz uobičajeno. Ja sam nastavio svojim putem, jer ništa mi nije ukazivilo na to da treba da se zabrinem za dečake ili da su oni u opasnosti - kaže nam on i dodaje da je tek kasnije iz priča shvatio da je u pitanju treći dečak, koji je ranije bio sa P. B. i A. M.

Podsetimo, meštani Apatina su ranije ispričali da je treći dečak, pre nego što su ovi dečaci rešili da se rashlade u Dunavu, navodno otišao kući.

Ključni svedok nestanka dečaka, još je ispričao da se jako potresao kada je čuo šta se zapravo desilo.

- Kad sam čuo šta se desilo nisam mogao da verujem, stalno mislim kako sam možda mogao da ih spasem - kaže nam ovaj čovek.

Roniocima i građanima koji su se dobrovoljno uključili u potragu za mališanim vremenski uslovi i vodostaj Dunava znatno otežavaju potragu.

- Vidljivost je znatno smanjena, maltene je na nuli, i jako je teško da se bilo šta primeti u ovako dubokoj vodi. Zato se prvo obeleži mesto na kom ronioci smatraju da bi nešto moglo da bude kao trag, a onda se teren opipava - kaže izvor.

Podsetimo, najbliži, želeći da veruju da su dečaci živi, oblepili su grad plakatima na kojima mole sve za informacije ako o kretanju dečaka, koji su braća, ali ne rođena, spornog dana.

(Kurir)

BONUS VIDEO: POTRESNE SCENE NA OBALI DUNAVA U APATINU - U toku velika potraga za mališanima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije