U GRČKOJ RASPISANA POTRAGA ZA KIKIKINĐANINOM: Radovana traže dve policije, Interpol i građani

R. Š.

01. 06. 2023. u 18:10

VEĆ dva dana u Grčkoj traje intezivna potraga za Radovanom Juračićem (44) iz Kikinde koji se iz te zemlje poslednji put porodici javio u ponedaljak uveče. U potragu su uključeni i srpska policija i Interpol. Međutim, njegova porodica, supruga Dragana (32), majka, brat i sestra, od ponedeljka uveče više nemaju nikakvih informacija o njegovom kretanju.

У ГРЧКОЈ РАСПИСАНА ПОТРАГА ЗА КИКИКИНЂАНИНОМ: Радована траже две полиције, Интерпол и грађани

Foto: Fejsbuk

Radovan je u ponedeljak uveče, kada je iz Atine brodom krenuo na Kos, telefonom pričao sa suprugom Draganom i obećao da će se javiti ujutro, kada stigne na odredište. Međutim, nije se javio ni ujutro niti je posle toga odgovarao na njene telefonske pozive.

- Obećao je da će se javiti ujutro, oko šest sati, kada stigne na Kos, ali se nije javio. Onda sam ja zvala njega, a zvala ga je i sestra, ali se nije javljao. U ponedeljak smo pričali oko 20 sati i od tada više ništa ne znao o njemu – navodi Radovanova supruga Dragana.

Kako smo već izveštavali, Kikinđanin je iz rodnog grada otišao u Grčku s namerom da na ostrvu Kos, gde mu već dugo živi kum i gde je i ranije odlazio i radio sezonske poslove, i sada nađe neki posao. Radovan je i ranije odlazio u inostranstvo i uvek se javljao i bio u kontaktsu s porodicom.

Foto: Fejsbuk

Radovan Juračić nestao u Grčkoj

- Nije uobičajneo da se on javi. Uvek se uredno javljao, pa smo se zato u utorak ujutro zabrinuli što nam se nije javio. Još veća briga je što se nije javljao celog dana, pa, nažalost, sve do danas – očajna je Dragana Juračić.

Ona je najpre na društevnim mrežama objavila da sumnja na nestanak muža, a nakon tog apela za pomoć, odmah se obratila i nadležnim službama. Sa nestankom Radovana Juračića upoznati su naš MUP, ambasada Srbije u Grkčoj i policijske stanice na ostrvima Kos i Rodos, jer je na ovom poslednjem, navodno, bio lociran njegov mobilni telefon. Dragana kaže da su je kontaktirali iz naše ambasade u Grčkoj, ali još niko nema novih informacija o njenom mužu. I veliki broj građana Srbije uključen je u potragu za Radovanom Juračićem, najviše preko Fejsbuk grupa "Grčka info", "Grčka Uživo" i "Live from Greece".

- U potrazi učestvuju srpska, grčka policija i Interpol. Centar istrage je na ostrvu Kos. Oglašen je nestanak preko Missing Alert-a sa ostrva Kos. Potražnja je oglašena po mnogim grupama na Rodosu. O ovom slučaju biće reči u emisji „Svetlo u tunelu“ koja se bavi nestalim osobama. Sve što je bilo moguće do sada je učinjeno - napisao Srbin iz Grčke R.B.

TEŠKO ČEKANjE

Radovan Juračić sa suprugom Draganom ima dvoje dece, ćerku od pet i sina od 11 godina. Osim njih, u Kikindi ga čekaju i majka, sestra, brat i brojni prijatelji. Svi muči neizvesnost čekanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024