ČEŠLJAJU REKU I SVAKI GRM: Alasi i kajakaši se uključili u potragu za Milošem, Nenadom i Milanom, koji su nestali u Dunavu

J.D.Lj.-N.Z.

22. 03. 2023. u 18:07

SVAKI pedalj reke, priobalja, grmlja i rukavaca proveravamo od subote, kada su iz čamca ispali i u Dunavu nestali moj brat Miloš i njegova dvojica drugova.

ЧЕШЉАЈУ РЕКУ И СВАКИ ГРМ: Аласи и кајакаши се укључили у потрагу за Милошем, Ненадом и Миланом, који су нестали у Дунаву

Foto: Z. Jovanović/Fejsbuk

Osim članova porodice, u potrazi su nam se pridružili prijatelji, naravno i policija, ali i mnogi dobri ljudi, pre svega alasi, koji svojim čamcima i gliserima pretražuju reku. Čak i ljudi koji šetaju duž obale, gosti nekih obližnjih restorana, osmatraju, gledaju... Za sada, nažalost, još ništa nismo našli, ali i dalje se nadamo dobru.

Ovo je juče, za "Novosti", rekao Dušan Marković, brat nestalog Miloša (37), koji je među prvima, dao svoj broj telefona i poslao i apel svim ljudima dobre volje da im se pridruže u potrazi za nestalim mladićima u Dunavu.

Dušan nam je juče rekao da su ekipe policije, kao i neki članovi porodice i prijatelji, "češljali" levu obalu Dunava, gde je, u naselju Krnjača, isplivao Mane Knežević (38) i jedini od četvorice drugova, uspeo da se spasi iz visokih talasa Dunava, čija je temperatura sada jedva pet do sedam stepeni.

- Proveravali smo levu stranu reke i svakog dana isto ponavljamo - kaže Dušan. - Takođe, pretresali smo i Adu Huju, a sad i obalu Tamiša, kod Pančeva. Hvala svim ljudima koji pomažu, a o tamiškim alasima i njihovoj velikoj požrtvovanosti, nemam dovoljno reči hvale. I dalje apelujemo na sve koji mogu da pomognu da se uključe u potragu, potrebni su nam čamci, dronovi, sonari... Svaka pomoć i informacija je dobrodošla.

NAĐEN JOŠ JEDAN RANAC

SVI timovi MUP Srbije, počev od Jedinice za bezbednost na rekama, vatrogasaca, Žandarmerije i ostalih pripadnika policije, i dalje ne staju u potrazi za nestalim Milošem, Nenadom i Milanom, koji su se prevrnuli iz gumenog čamca "Tri princeze" u Dunav. Kako nezvanično saznajemo, juče je pronađen još jedan ranac, jednog od nestalih mladića. No, policija nije i dala potvrde za ovaj događaj.

Kako saznajemo, Tamiš i okolinu juče su proveravali i tamošnji kajakaši. I - ništa. Od Miloša Markovića (37), Nenada Trivkovića (38) i Milana Nikolića (36) - ni traga.

Za poslednjih pet dana, koliko traje potraga za nestalima, pronađen je samo ranac jednog od njih sa dokumentima. I, ništa više.

Čamac u kojem su u subotu uveče bila četvorica prijatelja, prevrnuo se na kilometar od Pančevačkog mosta, usled jakog vetra i visokih talasa. Jedini je, nekako, uspeo da se spasi Mane Knežević, koji se u kritičnom trenutku, uhvatio za plutu na kojoj je sedeo u čamcu. Tako se kroz šiblje, polusvestan i gotovo bez svesti i smrznut, nekako dokopao obale, a onda i prve kuće, u kojoj je potražio pomoć.

On je zbrinut u Urgentnom centru, ali još uvek je, kako saznajemo, u šoku. Pod sedativima je i kako saznajemo, iako još uvek zdravstveno slab, i sam se uključio u potragu za trojicom prijatelja, čiji mu apeli za pomoć i dalje odzvanjaju u glavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije