TELO PLANINARA STRADALOG U BUGARSKOJ DOPREMLJENO U SRBIJU: Sahrana Dragana Glišića sutra u Trsteniku

S.BABOVIĆ

08. 01. 2023. u 12:13

TELO Dragana Glišića(55), koji je nastradao u nesreći na planini Pirin u Bugarskoj prošle nedelje, dopremljeno je u Srbiju.

ТЕЛО ПЛАНИНАРА СТРАДАЛОГ У БУГАРСКОЈ ДОПРЕМЉЕНО У СРБИЈУ: Сахрана Драгана Глишића сутра у Трстенику

Foto: FB PSD Ljukten

Planinar poreklom iz Trstenika biće sahranjen sutra na Novom groblju u svom rodnom gradu. Očekuje se da brojni prijatelji, poznanici, školski drugovi, planinari, članovi PSD “Ljukten”, čiji je bio dugogodišnji član, dođu da isprate ovog nesebičnog čoveka za kojim žale svi koji su ga bar jednom sreli u životu.

Popularni Gliša, kako su ga prijatelji zvali, bio je elektroinženjer, živeo je u Beogradu, gde je vodio uspešnu firmu. Za sobom je ostavio neutešnu porodicu,suprugu i dve ćerke, roditelje i sestru.

- Imao je samo 12 godina kada je pomogao jednom čoveku nakon doživljenog strujnog udara,veštačkim disanjem i zatrpavanjem u pesak - ispričala je za “Novosti” draganova rođena sestra Danijela Glišić.-Uvek je bio tu za druge i nesebičan prema svima.

Glišić je kao dečak bio izviđač, šahista,karatista, zaubljenik u prirodu. Kasnije je proširio svoja interesovanja na planinsko trčnje, skijanje,bio je instruktor jedriličarstva. Posao ga je pred novogodišnje praznike odveo do Makedonije,a odatle u Bugarsku, gde je, kao i u svim zemljama gde je odlazio, uvek tražio najbližu planinu da isproba neki vrh ili stazu.Sa sobom je i ovoga puta poneo i skije.

Ideja da bolje upozna Pirin, završila se tragično. Spasioci su 2.januara tranportovali telo Dragana Glišića,koje je nađeno nedaleko od tela Plamena Hristova, bugarskog turiste,čiji je nestanak bio prijavljen još 26.decembra. Veruje se da je Glišić registrovao telo nesrećnog turiste u snegu i da je pokušao da se spusti do njega na planini. 

BONUS VIDEO - RUSI IZVESTILI O NAPADU NA DECU: Snimci agencije "Ruptly" iz Gračanice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna