"MOG SINA SU HTELI DA KIDNAPUJU" Beograđanka za "Novosti": Dete je napao nepoznati muškarac i pokušao da uvuče u automobil

J.D.Lj.

27. 04. 2024. u 07:00

U Ustaničkoj ulici u Beogradu, u blizini OŠ "Desanka Maksimović", sredinom nedelje dogodio se incident u kojem je za sada nepoznati muškarac (60), fizički nasrnuo na A. H. (13), pretio dečaku i, navodno, pokušao da ga uvuče u svoj automobil.

МОГ СИНА СУ ХТЕЛИ ДА КИДНАПУЈУ Београђанка за Новости: Дете је напао непознати мушкарац и покушао да увуче у аутомобил

Foto: Privatna arhiva

Pomenuti čovek je na sebi imao farmerice, plavu jaknu, crnu majicu i sivu beretku na glavi.

O detaljima svega što se desilo, za "Novosti" priča Sanja Hadžić, majka maloletnika koji je napadnut.

- U sredu, oko 13.15, posle završene nastave, moj sin koji pohađa sedmi razred je izašao iz škole i bio sam na autobuskom stajalištu u Ustaničkoj i čekao prevoz do kuće - kaže nam Sanja. - Nedaleko odatle, je bio i njegov drug iz odeljenja, koji je bio u društvu starijeg čoveka, koji je na trotoaru parkirao svoj automobil, ali koji mu nije otac. Moj sin je jednog trenutka video kako njegov drug tom čoveku pokazuje prstom prema njemu. Koji sekund kasnije, taj čovek prilazi mom sinu, jako ga hvata rukama za duks i kreće da ga vuče, pretećim glasom govoreći mu: "Dolazi ovamo!" Sin se opire, kaže da ne želi da ide sa njim i viče da mu neko pomogne. Ali, čovek je uporan i preti: "Bolje uđi u auto, neće ti se ništa desiti". Mislim da je hteo da mi kidnapuje dete!

U blizini su se, između ostalog, nalazila i dva druga Sanjinog sina, koja su videla da je napadnut, ali su se i oni uplašili. Na sreću, naišao je stariji čovek koji je povikao na nasilnika da pusti dečaka, pa je A. H. uspeo da se otrgne i otrči do škole i sve ispriča školskom policajcu, pa su pozvali dečakove roditelje. Sve su snimile i kamere sa obližnjeg lokala, a te snimke policija tek treba da pogleda.

Dečak se plaši još više

SIN je rekao u policiji da u incidentu nije zadobio povrede. Ali, jako se uplašio, a sada se boji još više. Kao roditelji, očekujemo da policija i tužilaštvo reaguju, pregledaju snimke sa nadzornih kamera u blizini mesta gde se sve dogodilo, nađu čoveka koji je napao dete i kazne ga - ističe Sanja Hadžić.

- Sin je rekao da on i taj dečak koji je pokazao ka njemu nisu u svađi, da se nikada nisu tukli, ali da su ponekad umeli da se sporečkaju i opet pomire. Deca su to, ali niko ne sme da im preti i zlostavlja ih - kaže Hadžićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)