"POTPUN NEDOSTATAK EMPATIJE" Veliko upozorenje psihologa posle još jednog strašnog poteza ubice male Danke

Novosti online

04. 04. 2024. u 22:47

PSIHOLOG Branislava Stević podsetila je da je jedan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić (2), na poziv svog direktora, krenuo u potragu za devojčicom i da je ovo težak dan za sve koji se bave mentalnim zdravljem.

ПОТПУН НЕДОСТАТАК ЕМПАТИЈЕ Велико упозорење психолога после још једног страшног потеза убице мале Данке

Foto: Instagram

- Mogu da zaključim da se radi o poptunom nedostatku empatije, taj psihološli profil treba da se proveri. U društvu imamo manjak reakcija koje su ljudske i humane. Stalno se bavimo koliko je bitno da se brinemo o drugima, a ovde imamo primer da je sve to izostalo i potpuni nedostak ljudske empatije - rekla je Stevićeva. 

O platformi "Pronađi me" ona je kazala da je značajna i zato što svako ko se oseća dobronamerno ima individualnu odgovornost.

- Lična odgovornost značajno doprinosi široj zajednici. Članovi porodice osećaju da nisu sami i ostavljeni, da su svi zajedno u sinhronizovanoj akciji - kazala je ona.

Dodala je da je ovo težak dan za sve koji se bave mentalnim zdravljem.

- Dodatno otežavajuća okolnost bio je ogroman broj senzacionalističkih vesti, što je značajno narušilo psihološku ravnotežu ljudi koji su svakodnevno pratili i čitali vesti - rekla je Stevićeva.

Ocenjuje da je reč o porazu na ljudskom nivou i da je krajnje vreme da se nešto korenito promeni kako se ovakve stvari više ne bi događale, već da se objavljuju proverene informacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)