SVE PRIZNAO I SKLOPIO SPORAZUM SA TUŽILAŠTVOM: Sedam godina robije zbog iznude, pokušaja ucene i posedovanja oružja

J.D.Lj.

02. 04. 2024. u 15:28

Treći osnovni sud u Beogradu je današnjom presudom prihvatio Sporazum o priznanju krivičnog dela koji je beogradsko Treće osnovno javno tužilaštvo zaključilo sa N.J. (30) i njegovim braniocem, te ga je oglasio krivim zbog iznude, pokušaja ucenekao i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina kao i na novčanu kaznu u iznosu od 10.000 dinara.

СВЕ ПРИЗНАО И СКЛОПИО СПОРАЗУМ СА ТУЖИЛАШТВОМ: Седам година робије због изнуде, покушаја уцене и поседовања оружја

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Okrivljeni je navedena krivična dela izvršio u periodu od 11. do 25.januara u Zemunu.

To je učinio na taj način što je u jednom lokalu došao u posed telefona oštećenog koji ga je slučajno zaboravio, a sa kojeg je prebacio određene fotografije i snimke te je za njih potom tražio 350 evra kako bi vratio telefon.

Osim ovoga, N.J. je od oštećenog tražio i 150.000 dinara na ime navodnog duga, a upućivao mu je pretnje da ukoliko ne uradi šta mu je rekao, može da bira nogu u koju će mu pucati i ruku koju će mu razbiti tučkom za meso!

Okrivljeni je pokazivao oštećenom i ručnu bombu modela M93 kategorije A, koja je minsko eksplozivno sredstvo čije držanje nije dozvoljeno građanima i govorio mu da će ako ne uradi kako mu kaže, izvaditi osigurač i dati mu bombu da drži. 

Oštećeni se jako uplašio pa je iz straha postupao po instrukcijama N.J.

Tako je zaključio ugovor sa MTS-om na osnovu koga je dobio mobilni telefon čija je vrednost 45.600 dinara, koji je odmah predao supruzi okrivljenog, a onda mu predao i svoju bankovnu karticu sa pin kodom. Nakon toga, supruga okrivljenog je sa bankomata podigla 44.000 dinara sa bankovnog računa oštećenog.

N.J. je nakon svega, pozivao telefonom oštećenog i zahtevao da mu 150.000 dinara isplati kako ne bi slike na kojima se vidi kako konzumira marihuanu, poslao ljudima iz njegovog  okruženja. Takođe, tražio je i od oštećenog da pred notarom potpiše određena dokumenta iz kojih bi se moglo utvrđivati da je dužan određeni novčani iznos okrivljenom. Kao da nije dovoljno, N.J. je potom,  putem mail-a prosledio snimak i slike na kojima se vidi kako oštećeni konzumira marihuanu i to osobi sa kojom je ovaj veoma blizak.

Putem "Instagrama“ komunicirao je sa sestrom oštećenog zahtevajući da prenese bratu da mu se javi. Zatim je i preko druge stupio u kontakt sa oštećenim te mu je poslao sliku njegove sestre sa obnaženim grudima, napominjući da će i tu nju proslediti njima bliskim osobama.

Na kraju, zahtevao je da oštećeni podigne kredit kako bi mu dao novac što je ovaj odbio, ali je rekao N.J. da će mu dati 50.000 dinara, našto mu je okrivljeni rekao da treba da mu da četiri puta po toliko, kako bi izmirio navodni dug.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave