OSUMNJIČENI ZA PRANJE PARA SASLUŠANI U TUŽILAŠTVU: Evo kako se branio navodni organizator grupe

N.B.

27. 03. 2024. u 15:38

JAVNO tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv braće Marina i Miloša M., Predraga D., Nikoline D., Dejana P. i Aleksandra S. koji se terete su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pranje novca.

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ПРАЊЕ ПАРА САСЛУШАНИ У ТУЖИЛАШТВУ: Ево како се бранио наводни организатор групе

MUP

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Predrag D. i Dejan P. su na saslušanju

negirali izvršenje krivičnog dela koje im se stavlja na teret, dok se
osumnjičeni Aleksandar S. branio ćutanjem. Tužilac  je nakon saslušanja predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani
kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sve osumnjičene odredi
pritvor.

Predrag D., koji je prema policijskom saopštenju organizator grupe, Dejan P. i Aleksandar S. su uhapšeni juče, dok su braća Marin i Miloš ranije uhapšeni u Danskoj. Kako je policija navela, osumnjičena žena se trenutno nalazi u inostranstvu. 

- Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa od 2019. do marta 2021. godine na teritoriji Kraljevine Danske organizovala nabavku, transport i prodaju oko 770 kilograma droge, pretežno kokaina, kao i nabavku, držanje, predaju i prodaju veće količine vatrenog oružja različite vrste i kalibra, municiju, i na taj način stekla protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.667.000 evra - navodi se u saopštenju MUP. - Ovako stečenim novcem, lažnim prikazivanjem činjenica o njegovom poreklu, osumnjičeni su kupovali i gradili nekretnine u Srbiji, ali i finansirali luksuzan način života.

Kako se sumnja, prema unapred donetom planu organizatora grupe, osumnjičeni su prenosili gotov novac iz Danske, vršili konverziju i prenos imovine, lažnim prikazivanjem činjenica o poreklu novca kupovali nekretnine, ulagali u izgradnju nekretnina u Srbiji, zaključivali pravne poslove kupoprodaje nepokretnosti i raspolagali novostečenom imovinom.

Pretresom stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni pronađena je i oduzeta veća količina nakita, luksuznih ručnih satova, umetničkih slika, antikviteta, novac različitih valuta, koji je bio zakopan u zemlji, zlatne poluge, oružje, poslovna dokumentacija i drugi luksuzni predmeti.

Prema nezvaničnim informacijama, deo novca je pronađen zakopan na jednom imanju. 

Predistražni postupak vođen je u koordinaciji sa nadležnim organima Kraljevine Danske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)