I PORED ZABRANE DOŠAO U KUĆU BIVŠE ŽENE I TAŠTE: Branislav R. (48), osumnjičen za dvostruko ubistvo u Rakovcu, ostaje u pritvoru

Lj.P.

20. 03. 2024. u 14:40

REŠENjEM Višeg suda u Novom Sadu Branislavu R. (48), osumnjičenom da je ubio bivšu suprugu Draganu Radić (47) i njenu majku Nadu Četnik (75), produžen je pritvor do 18. aprila.

И ПОРЕД ЗАБРАНЕ ДОШАО У КУЋУ БИВШЕ ЖЕНЕ И ТАШТЕ: Бранислав Р. (48), осумњичен за двоструко убиство у Раковцу, остаје у притвору

FOTO:Lj.P.

Kako je za „Novosti“ rekla Jelena Ostojin, portparolka Višeg suda u Novom Sadu, osumnjičenom B. R., zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo bivše žene i tašte u Rakovcu i krivično delo utvrđeno merom bezbednosti, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu produžio je pritvor do 18. aprila, iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticajem na svedoke, zatim, zbog postojanja okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi osumnjičeni mogao da ponovi kirivično delo i da učini novo krivično delo za koje je osnovano sumnjiv, jer je više puta osuđivan, kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti. Osumnjičeni je posle hapšenja bio priveden Višem javnom tužiocu u Novom Sadu ali, kako saznajemo, nije izneo svoju odbranu i o onome što se 18. februara uveče dešavalo u kući u Ulici cara Lazara 56 u Rakovcu, gde su živele njegova bivša žena i njena majka, nije ništa rekao, branio se ćutanjem.

Iz Višeg javnog tužilaštva tada su povodom dvostrukog ubistva saopštili da su krivično delo kvalifikovali kao teško ubistvo, i da je osumnjičeni ujedno kršio zabranu približavanja i komununikacije sa bivšom ženom.

Dve žene ubijene su u svojoj kući u naselju Salaksije u Rakovcu kod Beočina, a osumnjičeni je, kako saznajemo, pozvao policiju koja ga je zatekla u kući i uhapsila, a kod njega je pronađen nož.

Prema pričama komšija ubijenih žena, Dragana je u braku trpela nasilje i prijavljivala je Branislava nadležnim službama. On je, kako saznajemo, po pravosnažnoj presudi u zatvoru proveo dve godine i dva meseca zbog nasilja u porodici, a sa robije je izašao januara 2023. godine. I nekoliko godina ranije, odnosno 2017. je bio osuđen uslovno na deset meseci, takođe zbog nasilja u porodici.

I pored toga što je imao zabranu približavanja, Branislav je 18. februara uveče došao do kuće u kojoj su Dragana i njena majka živele i ušao unutra razvalivši vrata. Najpre je, kako se sumnja, u prizemlju nožem nasrnuo na Nadu, a zatim se popeo na sprat i napao nekadašnju suprugu. Prethodno se, navodno, kod jedne komšinice raspitivao o Dragani, ali mu ona ništa nije htela da kaže.

Komšije kažu da su te večeri čuli lavež pasa u dvorištu majke i ćerke, ali da nisu izlazili da vide šta se dešava, a onda ponovo oglašavanje pasa i sirene policije i Hitne pomoći.

PRETI MU DOŽIVOTNA

BRANISLAVU R., osumnjičenom za teško ubistvo, preti kazna od najmanje deset godina zatvora ili doživotni zatvor. A za kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti, može biti kažnjen kaznom zatvora u trajanju do šest meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!