SASLUŠANI OSUMNJIČENI POVEZANI SA UBISTVOM MILANA ŠUŠE: Za direktnim ubicom se traga

S. J. M.

28. 02. 2024. u 17:39

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su osumnjičeni, koji su povezani sa ubistvom Milana Šuše u Zemunu 17. februara 2024. godine Branko S. (34) i Danijela Z., dok se za još jednim osumnjičenim intenzivno traga.

САСЛУШАНИ ОСУМЊИЧЕНИ ПОВЕЗАНИ СА УБИСТВОМ МИЛАНА ШУШЕ: За директним убицом се трага

Foto: Društvene mreže

Branko S., koji je iz Pančeva, tereti se za teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i na saslušanju se branio ćutanjem. Danijela Z. (28) iz Kruševca, osumnjičena je za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela i na saslušanju je negirala njegovo izvršenje. 

Više tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da Branku S. odredi pritvor po svim zakonskim osnovama, zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom roku i zbog uznemirenja javnosti. Danijeli Z. pritvor je predložen da ne bi uticala na svedoke i ponovila delo.

Prema naredbi o sprovođenju istrage Branko S. i osoba za kojom se traga su zajedno u periodu od 12. do 15. februara ove godine obilazili lokacije i opservirali teren i blizini Šušine kuće, kako bi utvrdili njegove navike i kretanja. Prethodno su 4. febrauara iznajmili automobil, koji su koristili prilikom ubistva 17. februara. Sumnja se da je Branko S. tim vozilom dovezao osumnjičenog, za kojim se traga, u blizinu Šušine kuće, parkirao automobil na mestu pogodnom da uoče oštećenog kada izađe iz svoje kuće. Pošto je video da Šuša oko 10.05 časova izlazi autom iz dvorišta, Branko S. je to javio drugom osumnjičenom putem aplikacije za kriptovanu komunikaciju "Signal", koji je potom krenuo ka kući Šuše. 

Prišao mu je trčeći, kada je Šuša izašao iz svog vozila da zatvori kapiju dvorišta i u njega ispalio najmanje sedam metaka. Pogodio ga je u glavu i telo, pa je Šuša preminuo na licu mesta. Osumnjičeni su se potom udaljili sa lica mesta na različite strane.

Danijela Z. se sumnjiči da je pomogla drugom osumnjičenom za teško ubistvo da pobegne iz zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...