ZA RUBRIKU VEROVALI ILI NE: Dečak-ubica uhapšen na Božić, pa ponovo pobegao - brat mu u bekstvu pet dana

Novosti online

09. 01. 2024. u 10:53

JEDANAESTOGODIŠNjEG Z. N., koji je zajedno sa bratom V. N. (13) osumnjičen za krivično delo ubistvo i više od 40 pljački širom Novog Sada, policija je posle bekstva iz Centra za socijalni rad pronašla za Božić i ponovo privela u tu instituciju odakle je, verovali ili ne, kako se saznaje, ponovo uspeo da pobegne za manje od 24 sata.

ЗА РУБРИКУ ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Дечак-убица ухапшен на Божић, па поново побегао - брат му у бекству пет дана

Foto: Printskrin Instagram/192_rs

Policija već pet dana traga za njegovim starijim bratom a sada opet i za Z. N. koji je juče ujutru nestao iz Centra za socijalni rad.

Izvor upoznat sa slučajem problematične braće koji zadaju muke kako institucijama, tako i policiji i građanima, jer ne prestaju da vrše krivična dela, tvrdi da su policiji i Centru za socijalni rad vezane ruke.

- Oni su krivično neodgovorni i ne smeju da budu smešteni u instituciju zatvorenog tipa, a zaposleni u Centru za socijalni rad i ne stignu vaspitno da deluju na njih jer odmah pobegnu. Policija jedino može da ih uhvati i privede u Centar za socijalni rad. Zato se sada traži sistemsko rešenje i to je jedino što bi u ovom slučaju moglo da upali - priča sagovornik.

Nadležne institucije konačno su pokrenule postupak i traže sistemsko rešenje za maloletne Novosađane Z. N. (13) i V. N. (11) koji su po ko zna koji put pobegli iz Centra za socijalni rad u Novom Sadu. Poslednji put su se dali u beg za manje od 24 sata nakon što je stariji uhapšen i vraćen u tu instituciju gde su smešteni zbog sumnje da su počinili krivična dela ubistvo i više pljački širom Novog Sada.

To su potvrdili i nadležni iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova pod čijom jurisdikcijom je i Centar za socijalni rad u Novom Sadu.

- Inspektori socijalne zaštite tražili su informacije o statusu maloletnika. S obzirom na ranije učinjena dela, a uzimajući u obzir uzrast maloletnika, nadležni Centar za socijalni rad preduzeo je sve mere i usluge manje restriktivnog oblika zaštite, ali se istovremeno pristupilo realizaciji smeštaja u ustanovu zavodskog tipa - kažu za "Blic" nadležni iz Sekretarijata.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)