UHAPŠEN ŠARIĆEV SARADNIK: Jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca - 37-godišnji Manuel Vulić pao u Kolumbiji (FOTO/VIDEO)

S.Đ.

07. 05. 2023. u 16:09

MANUEL Vulić (37), rodom iz Zagreba, jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca i sradanjik radio za optuženog pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića, uhapšen je u akciji kolumbijske policije i Interpola.

УХАПШЕН ШАРИЋЕВ САРАДНИК: Један од најтраженијих хрватских бегунаца - 37-годишњи Мануел Вулић пао у Колумбији (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Policija Kolumbije

Njegovo hapšenje izvedeno je u gradu Pereiri na zapadu Kolumbije. Prema saznanjima portala "Semana", on je kod sebe je imao lažna slovenačka dokumenta. Niame, on se predstavljao kao Borut Mozgan međunarodni policajac koga su angažovale diplomatske misije, a kolumbijski mediji navode da je u Kolumbiji živio oko tri godine.

Foto: Policija Kolumbije

Tamošnji mediji javljaju da je Agencija iz SAD-a obaestila je Kolumbiju da se Vulić nalazi u njihovoj zemlji. I hrvatski mediji su pozivajući se na svoje izvore, objavili informaciju o hapšenji Vulića za kog tvrde da je navodni vođa međunarodne organizacije koju čini nekoliko hrvatskih državljana, a koja se navodno bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Evropu.

Uvidom u dosije, istraga pokazuje da se osim trgovine drogom, mreža čiji je Vulić vođa bavi i ubistvima te kupovinom prodajom i proizvodnjom oružja i eksploziva iz BiH.

Navode da je Vulić poznat pod nadimkom "Veneno", ima 37 godina i rodom je iz Zagreba.

"Traži ga Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) zbog neovlašćene proizvodnje i prometa drogama uz učešće u zločinačkom udruženju, teških ubistava i nezakonite nabavke oružju i eksplozivnih stvari", rekao je istražitelj za "Semanu".

Foto: Policija Kolumbije

Sredinom aprila podignuta je optužnica protiv osmorice hrvatskih državljana zbog krijumčarenja najmanje 609 kilograma kokaina iz Južne Amerike u vrednosti većoj od 16,4 miliona evra, koji su potom i preprodavali. Kokain su preuzimali preko luke u Pločama.

USKOK je predložio da se okrivljenima oduzme 3.415.422,32 evra imovinske koristi. Za osmoricu je takođe zatraženo produženje istražnog zatvora.

Radi se navodno o hrvatskom kraku priče o "srpskom Eskobaru" Darku Šariću koji je uhapšen pre godinu dana u Beogradu, dok je bio u kućnom pritvoru.

Hrvatski mediji pisali su da su među osmoro okrivljenih koji su radili sa Šarićem i krijumčarili, pa u zemlje EU prodavali kokain vredan preko 16,4 miliona evra, Petar Ćosić, Manuel Vulić, Ante Vrcan i Oliver Ćokara. Prvookrivljeni je upravo Petar Ćosić za kojeg se smatra da je bio čovek od poverenja balkanskog narko bosa.

No, droga nije jedino čime su se bavili. USKOK ih tereti i za planiranje ubistva čoveka u Ekvadoru za koju su smatrali da postupa mimo njihovih dozvola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)