SAŠLUŠANI ZBOG PRODAJE NARKOTIKA: Dimče Kimov ne odustaje od trgovine marihuanom

S.J.Matić

04. 06. 2022. u 14:24

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani članovi kriminalne grupe kod kojih je pre dva dana pronađeno ukupno 8 kilograma marihuane spakovane u 16 paketa, dva pištolja, oko 30.000 evra i vagica za precizno merenje.

САШЛУШАНИ ЗБОГ ПРОДАЈЕ НАРКОТИКА: Димче Кимов не одустаје од трговине марихуаном

Dimče Kimov / privatna arhiva

Osumnjičeni D.K. (46) je na saslušanju rekao da je pronađeno oružje njegovo, objasnio je poreklo novca, dok se o drogi nije izjašnjavao.

M. S. (38) i V. S. (42) su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu u ovoj fazi postupka. 

Ženi, S. S. (41) ukida se zadržavanje i biće procesuirana u redovnom krivičnom postupku.

Foto MUP

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor za D.K, M.S. i V.S. zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu. 

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok se K. D. tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ova kriminalna grupa uhapšena je nakon višemečnog operativnog rada Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. 

Članovi ove grupe su, kako se sumnja, krivična dela vršili u dužem vremenskom periodu na teritoriji Beograda.

Kako Novosti nezvanično saznaju, iza inicijala D.K. stoji Dimče Kimov poznat vec policiji i tuzilastvu.

Protiv njega se pred VJT u Beogradu vec vodi postupak za ista krivična dela iz 2019. godine, suđenje je u zavrsnoj  fazi.

U tom postupku je nakon dve godine odlukom suda pusten iz pritvora da se brani sa slobode. 

Foto MUP

Tu se tereti  za neovlašćeno nošenje dva pištolja, 32 komada municije i vise od  kilogram eksploziva penetrit, kao i za drzanje radi prodaje 68 grama kokaina i 2,14 grama marihuane.

I pre ovog postupka bio je osuđen na pet godina zatvora presudom Višeg suda u Beogradu zbog proizvodnje droge.

"Maserati" u kojem su presretnuti, a potom uhapšeni D.K. i M.S. je privremeno oduzet.

BONUS VIDEO: SUĐENjE ZA TRAGEDIJU U ŠAINOVCU: Naložena DNK analiza automobila kojim je usmrćen Željko (19)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)