"GALIJA" RAZGALILA SMEDEREVCE: Niški rokeri održali koncert u gradu na obali Dunava (FOTO)

N. Ž.

29. 04. 2023. u 20:00

JEDNA od najtrajnijih grupa domaćeg rokenrola, "Galija", održala je koncert na Velikoj sceni Centra za kulturu Smederevo.

ГАЛИЈА РАЗГАЛИЛА СМЕДЕРЕВЦЕ: Нишки рокери одржали концерт у граду на обали Дунава (ФОТО)

Foto: Nenad Živanović

Grupa je osnovana u Nišu 1976. godine i u svojoj bogatoj diskografiji koja obuhvata petnaest studisjkih albuma, jedan „live" album i šest kompilacijskih izdanja, "Galija" ima izdanja koja su kreirana u duhu progresivnog roka, ali i ona u kojima preovlađuje mejnstrim rok orijentacija, sa prepoznatljivim numerama koje su obeležene atmosferom istančanih emocija i koje tokom vremena samo potvrđuju svoj kvalitet.

"Galija" je bend čiji koncert garantuje dobar ugođaj i koji nas vezuje za prepoznatljivi muzički izraz sa značajnim mestom u istoriji domaćeg roka, što je i potvrđeno na sinoćnom koncertu pred punom salom oduševljenih fanova.

Dogovor o osnivanju grupe postignut je u niškoj kafani "Galija" poznatoj po tome što su se u njoj okupljali umetnici i boemi grada Niša. Posle početnih lutanja u traženju imena za grupu, naziv legendarne kafane preuzet je i usvojen kao najbolje rešenje.

Kroz grupu je prošao veliki broj muzičara, a sadašnji sastav čine: Nenad Milosavljević, Predrag Milosavljević, Boban Pavlović, Dragutin Jakovljević, Slaviša Pavlović, Ivan Ilić i Goran Antović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna