KAKO IZGLEDA OBUKA U JEDINICAMA VOJNE POLICIJE? Opremljeni savremenim sredstvima i naoružanjem domaće i strane proizvodnje (FOTO)

Novosti onlajn

19. 12. 2022. u 21:51

U JEDINICAMA vojne policije iz sastava Kopnene vojske u toku je intenzivna obuka za realizaciju širokog spektra vojnopolicijskih i poslova opšte bezbednosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

КАКО ИЗГЛЕДА ОБУКА У ЈЕДИНИЦАМА ВОЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ? Опремљени савременим средствима и наоружањем домаће и стране производње (ФОТО)

Foto: Ministarstvoi odbrane

Obuku prolazi profesionalni sastav opšte, protivdiverzione i saobraćajne specijalnosti vojne policije kako bi se očuvao visok nivo osposobljenosti i gotovosti za realizaciju namenskih zadataka ovih jedinica.

Težište je na uvežbavanju taktičkih radnji i procedura i primeni vojnopolicijskih ovlašćenja u realizaciji obezbeđenja određenih rejona i pravaca, zaštiti određenih lica i objekata posebne namene, te obavljanju kontradiverzionih pregleda i kontrole vojnog putnog saobraćaja.

Vojna policija je opremljena savremenim sredstvima i naoružanjem domaće i strane proizvodnje, a realizacijom obuke, koja se izvodi tokom cele godine, obezbeđuje se zahtevana sposobnost jedinica vojne policije da efikasno izvrše zakonom, drugim propisima i naređenjima komandanata date poslove i zadatke u svim uslovima i u sve tri misije Vojske.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a