AKTIVISTI britanskog pokreta za zaštitu životne sredine „Just stop oil“ polili su supom od paradajza čuvenu sliku Vinsenta van Goga „Suncokreti“, koja se nalazi u Nacionalnoj galeriji u Londonu.

Istina

14.10.2022. 21:24

Pa neka i treba da se bore samo sto to rade na pogresan nacin. Umesto unistavanja umetnickih dela trebalo bi da odustanu od mobilnih telefona koji imaju gomilu komponenata proizvedenih od nafte i gasa. Takodje treba da odustanu od automobila, autobusa, vozova, game konzola, kompijutera, tableta, vecina patika i cipela, poneke odece, frizidera i jednom recju skoro svega sto podrazumeva moderan zivot. Oh da ne zaboravim najbolje bi bilo da se zamonase jer cak i komponente za kontraceptivna sredstva se prave od nafte i gasa.

Malena

16.10.2022. 08:32

To su te mlade generacije, pre svega bez obrazovanja, znanja. Njih za čas uvuku u neku priču gde će za tren privući pažnju, dobiti u svojim krugovima veću popularnost. Niko im nije objasnio šta je to Istorija, šta su stvarne vrednosti u životu u koji još i nisu kročili s obe noge. A glava vidim i neće skoro ući u stvarnost.