FOTOGRAFIJE IZ LONDONA OBILAZE SVET: Megan Markl na sahrani jasno stavljeno do znanja gde joj je mesto (FOTO)

Tanjug

19. 09. 2022. u 12:42

U VESTMINSTERSKOJ opatiji u Londonu je počela državna sahrana kraljice Elizabete Druge.

ФОТОГРАФИЈЕ ИЗ ЛОНДОНА ОБИЛАЗЕ СВЕТ: Меган Маркл на сахрани јасно стављено до знања где јој је место (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP photo

Prethodno je britanska mornarica na lafetu prenela kovčeg sa telom kraljice Elizabete Druge iz Vestminsterske dvorane u Vestminstersku opatiju.

Prenošenje kovčega prekrivenog kraljevskim standardom, koji je stigao do ulaza u opatiju, trajalo je oko osam minuta, a nosila su ga 142 mornara Kraljevske mornarice i šest oficira.

Iza lafeta su deca kraljice britanski kralj Čarls Treći, princeza Ana, prinčevi Endrju i Edvard, kao i njeni unuci - prinčevi Vilijam i Hari.

U opatiju su stigle i kraljica supruga Kamila, kao i supruga princa od Velsa Vilijama - princeza Kejt sa decom, koje nisu hodale u povorci iza kovčega.

Megan je stigla u crnoj haljini i crnim štiklama, uz šta je iskombinovala šešir u istoj boji. Miror piše da je prema Vestminsterskoj opatiji hodala nekoliko koraka iza Kejt Midlton, princeze od Velsa, što su mnogi protumačili kao da joj se na taj način jasno stavlja do znanja gde joj je mesto u kraljevskoj porodici. Za to vreme je Meganin suprug, princ Hari, hodao u povorci iza kovčega.

U Vestminsterkoj opatiji okupile su se brojne zvanice.

Prethodno su, između ostalih, stigli britanska premijerka Liz Tras, predsednici SAD Džozef Bajden i Francuske Emanuel Makron.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri