ZAVIRITE U ZAVIČAJNI MUZEJ U ZEMUNU: Posetioci posle 20 godina, od septembra u Spirtinoj kući (FOTO)

Tanjug

18. 04. 2022. u 16:35

ZAVIČAJNI muzej u Zemunu ponovo će, posle 20 godina, otvoriti vrata za posetioce, nakon rekonstrukcije Spirtine kuće u kojoj je smeštena ova kulturna institucija.

ЗАВИРИТЕ У ЗАВИЧАЈНИ МУЗЕЈ У ЗЕМУНУ: Посетиоци после 20 година, од септембра у Спиртиној кући (ФОТО)

Foto: Tanjug

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji, koji su, kaže, konačno završeni i dodao da se u Spirtinu kuću sada unosi nameštaj i pravi cela postavka.

- Kuća je deo Muzeja grada i biće otvoren u septembru - najavio je Vesić u izjavi za Tanjug.

On je naglasio da svaki deo Beograda treba da ima svoj muzej, kao što se uskoro otvaraju i Zavičajni muzej u Žarkovu i Obrenovcu.

Rekao je i da svaki deo Beograda ima svoju istoriju i tradiciju, posebno kada je reč o Zemunu, koji je, ističe, bio poseban grad sa svojom posebnom istorijom i zaslužuje da ima mnogo veći muzej od Spirtine kuće.

- To je Beograd koji želimo, koji poštuje svoju istoriju i gleda ponosno u budućnost - rekao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima