USKORO NOVA AKCIJA "BOLJA CENA": Evo koje bi namirnice mogle da pojeftine

Милица Шкорић
Milica Škorić

15. 03. 2024. u 10:09

AKCIJA "Bolja cena" značajno je doprinela obaranju cena i zato ćemo u novim okolnostima doneti i novu meru, kaže ministar Tomislav Momirović.

УСКОРО НОВА АКЦИЈА БОЉА ЦЕНА: Ево које би намирнице могле да појефтине

Foto: Tanjug/MUST

- Pratimo šta se događa na tržištu, pregovaramo sa trgovcima, proizvođačima, dobavljačima i izaći ćemo uskoro sa novom akcijom - najavio je Momirović i dodao da će biti "ubačeni još neki vrlo važni proizvodi".

Momirović kaže da je jedna od osnovnih obaveza države da štiti naše građane od visokih cena koje postoje na tržištu.

- Mi smo prošle godine imali inflaciju od skoro 16,5 procenata. Ta inflacija je direktna posledica rata na istoku Evrope. Sproveli smo ovu akciju, koju su, mogu slobodno danas da kažem, kopirale praktično sve zemlje u regionu. Oborili smo inflaciju na 5,5 procenata - kaže ministar.

Dodaje da Republički zavod za statistiku kaže da je akcija "Bolja cena učestvovala" u obaranju inflacije sa 16,5 procenata.

- Akcija je značajno doprinela obaranju cena i mi moramo u novim okolnostima da donesemo jednu novu adekvatnu meru. Pratimo situaciju na tržištu, uočavamo neke dobre trendove i neke ne tako dobre i izaći ćemo sa novom akcijom - objašnjava Momirović.

Odgovarajući koja će to biti akcija, Momirović kaže da će izaći sa akcijom koja će se nadovezati na akciju Bolja cena - još više proizvoda, još atraktivnije cene.

Da izađemo u susret potrebama ljudi, kao i kod prava potrošača, bavimo se konkretnim stvarima, bavimo se čovekom, dodaje Momirović.

Koje bi namirnice mogle da pojeftine

Kada je reč o akciji 'Bolja cena', tu je bilo 36 grupa proizvoda i to nisu bili bilo kakvi proizvodi.

- To su proizvodi koje kupuje svaki građanin naše zemlje, od mleka, jogurta, pelena, sredstava za higijenu. Očekujemo da ćemo ubaciti još neke vrlo važne proizvode, pregovaramo sa trgovcima, proizvođačima, dobavljačima. To je jedan kompleksan niz - rekao je Momirović i dodao da će se to dogoditi vrlo uskoro.

- Pratimo sve vreme situaciju na tržištu, napravili smo veliki rezultat. Oborili smo inflaciju zajedničkim aktivnostima Vlade Srbije i Narodne banke. Nećemo se zaustaviti dok inflacija ne padne ispod tri procenta - zaključio je Momirović.

BONUS VIDEO: Radenović - Još jednom pozivam opoziciju da se uključi u rad, da zajedno unapredimo parlament

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!