PUTIN NAJAVIO SJAJNE VESTI: Rusija započinje veliki infrastrukturni projekat koji će promeniti mnogo toga (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

14. 03. 2024. u 16:06

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin objavio je početak izgradnje brze pruge Moskva – Sankt Peterburg prilikom učešća na svečanoj ceremoniji u kojoj je učestvovao putem video veze iz Novog Ogareva u Moskovskoj oblasti.

ПУТИН НАЈАВИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Русија започиње велики инфраструктурни пројекат који ће променити много тога (ФОТО)

Foto: Profimedia

- Na prošlom sastanku smo se dogovorili da ćemo se još jednom sresti u ovom sastavu, zabeležiti da su sva pitanja oko kojih smo se dogovorili, razrađena i rešena. Dogovor je bio da ćemo na ovom sastanku potvrditi i to da smo zajedno započeli veliki projekat - rekao je Putin.

Predsednik Rusije je svima poželeo uspeha u radu i zahvalio se na realizaciji svih pripremnih radova koji će omogućiti realizaciju projekta.

Ruski lider je naveo da je uveren da će projekat biti realizovan, da će imati veoma važnu i primetnu ulogu u realizaciji onih planova razvoja zemlje koji su razmatrani u prethodnim mesecima i koji su spomenuti u njegovom obraćanju Federalnoj skupštini.

 

Putin je rekao da je siguran da Rusija ima najbolju železnicu, a brza pruga će omogućiti veću brzinu teretnih vozova.

Izgradnja brze pruge Sankt Peterburg-Moskva je predviđena projektom Transportne strategije Ruske Federacije do 2030. godine. Ova trasa bi trebalo da smanji vreme putovanja između tih gradova koje će biti oko dva sata i 15 minuta, kompozicije će ići na svakih 10-15 minuta, a prve bi trebalo da se pojave do 2028. godine. Putin je u obraćanju Federalnoj skupštini naveo da će pruga proći kroz grad Tver i Veliki Novgorod.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:  DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!