SRPSKA HRANA TRAŽENA NA BLISKOM I DALEKOM ISTOKU: Uspeh kompanija iz Srbije na sajmu u Dubaiju

Novosti online

24. 02. 2024. u 12:03 >> 12:06

VIŠE od 2.200 sastanaka u okviru Nacionalnog paviljona Srbije, osam potpisanih predugovora i ugovora i novi izvozni poslovi vredni više od 11 miliona evra prvi su rezultati učešća kompanija iz Srbije na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije „Gulfood 2024“ koji je održan u Dubaiju, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

СРПСКА ХРАНА ТРАЖЕНА НА БЛИСКОМ И ДАЛЕКОМ ИСТОКУ:  Успех компанија из Србије на сајму у Дубаију

Foto: D. Novković

PKS je zajedno sa Razvojnom agencijom Srbije organizovala nastup naših firmi na ovoj prestižnoj smotri svetskih proizvođača hrane, a učestvovale su 24 srpske kompanije koje su se predstavile veoma raznovrsnom izvoznom ponudom prehrambenih proizvoda.

U jednoj od glavnih sajamskih hala Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls, od 19. do 23. februara svoj proizvodni program promovisale su kompanije iz Srbije: „Tartufi SR“, „The Fun&Fit Company”, „Packom International”, „Laki”, „Master Food”, „Benlia foods”, „YUMIS”, „Master Fruits”, „Sirogojno Company”, „Natura Top”, „Frucom Food”, „Podgorina voće”, „Cold Pressok”, „Tisacoop”, „CG Foods Europe”, „Damar Confit”, „Stanić”, „Minela PR”, „Geneza”, „ITN Group”, „Budimka”, „Mirax Agrar”, „Drenovac” i „Flory”.

Najviše zainteresovanih potencijalnih poslovnih partnera sa kojima su srpski privrednici imali sastanke bilo je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Indije, Kine, Egipta, Libana, Južne Afrike, Rusije, Azerbejdžana i Kazahstana. Ovogodišnje, 29. izdanje „Gulfood-a”, u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju, ugostilo je više od 5.500 izlagača iz 190 zemalja.

BONUS VIDEO: RAZBIJTE JESENSKU MELANHOLIJU: Ojačajte telo i duh uz prirodne materije!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024