POSLANIK BUNDESTAGA: Mi smo u recesiji, a Rusija raste, treba da se vratimo ruskom gasu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

10. 02. 2024. u 01:12

ODLUKA da se obustavi kupovina gasa iz Rusije bila je pogrešna, u interesu Nemačke je da se obnovi saradnja u ovoj oblasti, rekao je poslanik Bundestaga iz Alijanse Sara Vagenkneht Klaus Ernst.

ПОСЛАНИК БУНДЕСТАГА: Ми смо у рецесији, а Русија расте, треба да се вратимо руском гасу

Foto: Profimedia

-Bio bih srećan kada bismo ponovo počeli da kupujemo ruski prirodni gas. To bi povećalo potražnju, a uz to gas iz Ruske Federacije je mnogo jeftiniji od američkog LNG. Ipak, ne znam da li će do ovoga doći, jer se naša vlada vodi ideologijom umesto da vodi računa o nemačkim interesima. U interesu Nemačke je da ponovo kupuje ruski prirodni gas, istakao je Ernst.

Nekadašnji član Levice, a sada deo nove partije Sare Vagenkneht dodao je da je odustajanje od ruskih energenata dovelo do ogromnih ekonomskih poteškoća u Nemačkoj.

-Mi smo u recesiji, a ruska ekonomija raste. To je činjenica, zaključio je bivši predsednik Odbora za energetiku Bundestaga.

Inače, u intervju američkom novinaru Takeru Karlsonu predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da bi deo gasovoda Severni tok 2 koji je preživeo sabotažu u Baltičkom mogao da snabdeva Evropu gasom, ali da ga Nemačka ne otvara.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)