SVE JE SPREMNO: Sutra počinje Svetski ekonomski forum u Davosu, predsednik Vučić predstavljaće našu zemlju

Novosti online

14. 01. 2024. u 09:23

U PONEDELjAK 15. januara 2024, obeležava se još jedan - 54. po redu Svetski ekonomski forum u Davosu. Događaj će, tradicionalno, okupiti poznate biznismene, direktore i predstavnike vlada širom sveta, a našu zemlju predstavljaće predsednik, Aleksandar Vučić.

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО: Сутра почиње Светски економски форум у Давосу, председник Вучић представљаће нашу земљу

Foto: Tanjug/AP

Forum će, dakle, trajati od 15. do 19. januara, a kao i prošle godine - glavna tema vezana je za klimatske promene. U 2024. najviše će biti reči o tome šta lideri mogu da učine u pogledu CO2 neutralnosti. Takođe, govoriće se o ciljevima za obezbeđivanje hrane, vode i energije do 2050. godine.

Foto: Tanjug/AP

- Evropa doživljava najtoplije januarske dane ikada zabeležene, a zajednice širom sveta bore se sa ekstremnim vremenskim prilikama koje je pojačala klimatska kriza - rekla je Klara Marija Šenk, aktivistkinja ekološke grupe Greinpis Internešnl, u izjavi uoči konferencije.

- U međuvremenu, bogata i moćna grupa u Davos stiže u ultra-zagađujućim, društveno nepravednim privatnim avionima, da razgovara o klimi i nejednakosti iza zatvorenih vrata - dodala je.

Dakle, čini se da će lideri biti na izazovu da "rasvetle" i svoje odluke i navike u životu, uključujući davanje doprinosa zagađenju kroz velelepna plovila, avione, imovinu itd.

Recimo, nedavno se u žiži javnosti našao Džef Bezos zbog svoje impresivne jahte.

Zašto se toliko potenciraju privatni avioni?

Zato što važe za najveće zagađivače u današnjem transportu, piše Foks Njuz. Naime, 10 puta su karbon-invanzivniji od komercijalnih letelica i čak 50 puta u odnosu na vozove, prema podacima iz 2021. godine.

(Telegraf Biznis)

BONUS VIDEO: AU, BRATE, NE MOGU DA TI PRIČAM: Pitali smo vas koji vam je bio najluđi provod za NG

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (28)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu