MOMIROVIĆ: Podrška privatnom sektoru - prioritet ekonomske politike Vlade

Novosti onlajn

08. 12. 2023. u 13:47

PRE godinu dana sam preuzeo predsedavanje Nacionalnom koordinacionom telu za olakšanje trgovine (NKTOT) i definitivno se pokazalo da je značajno da jedan ministar direktno koordinira radom važnog međuresornog tela koje je osmišljeno da bude podrška privredi i olakša poslovanje u zemlji, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas u Šapcu održana sednica Nacionalnog koordinacionog tela za olakšanje trgovine.

МОМИРОВИЋ: Подршка приватном сектору - приоритет економске политике Владе

Foto: MUST

- Danas smo u Šapcu održali desetu sednicu NKTOT-a. Zajedno sa kolegama iz drugih ministarstava i predstavnicima privredne zajednice radili smo na tome da dodatno olakšamo trgovinu i nastavimo sa razvojem regionalnih ekonomskih inicijativa koje spajaju naše privrede - rekao je Momirović i dodao da je zajednički cilj omogućiti bolju perspektivu za naše kompanije jer upravo te kompanije zapošljaju naše ljude.

- U prethodnim godinama u Srbiji su se desile velike i važne promene. Pre deset godina imali smo 550.000 radnika manje u našoj zemlji, dok primera radi, u Šapcu, gde se trenutno nalazimo stopu nezaposlenosti smanjili smo na 5 odsto. Doveli smo nekoliko velikih kompanija poput „Yazaki Europe“, „Mint“, ali i domaće kompanije su ojačale, veliki broj malih i srednjih preduzeća je porastao i zaista sam ponosan koliki smo posao ovde uradili - naglasio je ministar Momirović.

- Srbija zaista ne sme da stane! Veliki put smo prešli i moramo dodatno još da mobilišemo naše resurse i damo sve od sebe kako bismo doveli još investitora, ostvarili još bolju perspektivu za naše mlade ljude i dok prosečna plata na nivou Republike Srbije ne bude 1400 evra, a prosečna penzija ne bude 600 evra, mi zaista nećemo stati - zaključio je ministar Momirović.

BONUS VIDEO: NE ZNAMO KO MOŽE BOLjE OD PREDSEDNIKA - Šapčani za "Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOKTOR IZ HITNE OTKRIO: Ako vam se ne jave odmah na telefon evo šta je u pitanju (VIDEO)