SMANJUJE SE DNEVNA PROIZVODNJA NAFTE: Evo kako to utiče na cenu "crnog zlata" na svetskom tržištu

Srna

30. 11. 2023. u 19:46

CENE nafte na svetskom tržištu danas su u padu nakon što su članice OPEK-a i njihovi saveznici postigli saglasnost o smanjenju dnevne proizvodnje za skoro dva miliona barela od početka naredne godine.

СМАЊУЈЕ СЕ ДНЕВНА ПРОИЗВОДЊА НАФТЕ: Ево како то утиче на цену црног злата на светском тржишту

Foto Tanjug/AP

U Londonu je cena sirove nafte "brent" iz Severnog mora manja za 50 centi ili 0,6 odsto i sada je 82,60 dolara po barelu.

U Njujorku je cena svetle sirove nafte pala za 2,63 dolara ili 3,4 odsto i iznosi 75,24 dolara po barelu.

Saudijska Arabija, Rusija i druge članice OPEK održale su nešto ranije virtuelni sastanak na kojem je razgovarano o proizvodnji nafte naredne godine usled zabrinutosti da se tržište suočava sa eventualnim viškom.

U saopštenju OPEK-a i njihovih saveznika navodi se da poslednji sporazum obuhvata smanjenje dnevne proizvodnje od gotovo dva miliona barela, uključujući Saudijsku Arabiju koja je od jula smanjila dnevnu proizvodnju za milion barela i nastaviće sa tim.

BONUS VIDEO: ŽIVOT U RUŽIČASTOM: Muhli trava oduševljava posetioce kineskog Liuzhoua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!