VUJOVIĆ U TOPOLI: Gradićemo 23km nedostajuće kanalizacione mreže

Novosti online

29. 11. 2023. u 18:49

MINISTARKA zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas u Topoli lokaciju u neselju Ljubeselo, gde je građanima predstavljen projekat izgradnje nedostajuće kanalizacione mreže i gde će uskoro početi i radovi na terenu.

ВУЈОВИЋ У ТОПОЛИ: Градићемо 23км недостајуће канализационе мреже

Foto: Ministarstvo

Vujović je istakla da će u opštini Topola, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, biti izgrađeno ukupno 23 kilometara kanalizacione mreže u tri naselja - Ljubeselo, Meterize i Livade.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo u Topoli i što me je veliki broj građana sačekao da svi zajedno pogledamo projekat za nedostajuću kanalizacionu mrežu ovde u Ljubeselu. Želim da pohvalim kvalitetan projekat koji je opštinsko rukovodstvo pripremilo i što su imali takvu viziju. Kanalizaciona mreža će biti priključena na postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Topoli, koje ima kapacitet 8.000 ekvivalent stanovnika, a trenutno radi za 4.500 ekvivalent stanovnika. Izgradnjom kanalizacije u ova tri naselja pokrivamo potrebe još 3.500 stanovnika, i prečistač će raditi punim kapacitetom. Država je obezbedila sredstva za ovaj projekat, krajem decembra krećemo u izbor izvođača, a zavisno od vremenskih prilika, već u februaru bi mogli da počnu radovi“, rekla je Vujović.

Ističući da je zaštita životne sredine prioritet, ministarka je navela da je nedavno u Topoli obišla i nesanitarnu deponiju, koja predstavlja veliki ekološki problem za građane.

„Nesanitarna deponija je problem koji muči građane duže od 30 godina. Drago mi je što su imali snage i volje da zatvore deponiju, pa će u narednim godinama otpad voziti na regionalnu deponiju u Jagodini. Opštinsko rukovodstvo me je obavestilo da su spremili projekat sanacije i rekultivacije. Ministarstvo koje vodim iz godine u godinu podržava kvalitetne projekte, pozivam opštinu Topola da kandiduje projekat na našem konkursu, jer se trudimo i obezbeđujemo sredstva za sanaciju i rekultivaciju deponija. Početkom godine raspisaćemo konkurse kojima je cilj unapređenje kvaliteta vazduha, zemljišta i životne sredine, i očekujem da će, ne samo Topola, nego i ostale lokalne samouprave iz Šumadijskog okruga, kandidovati dobre projekte“, rekla je Vujović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!