MOMIROVIĆ: Otvaraju se nove prilike za investicije kiparskih kompanija u Srbiju

Novosti online

23. 11. 2023. u 13:07

MI danas možemo da kažemo da je Kipar jedan od naših najvažnijih saveznika u EU. Trgovinska razmena sa Kiprom je stabilna, a izvoz naših usluga raste iz godine u godinu, što predstavlja dobre preduslove za dalji razvoj saradnje i nove investicije kiparskih kompanija u našu zemlju, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon današnjeg obilaska kompanije „Mitsides Point“ u Sremskoj Mitrovici sa predsednikom Kipra, gospodinom Nikosom Hristodulidisom.

МОМИРОВИЋ: Отварају се нове прилике за инвестиције кипарских компанија у Србију

Foto: Ministarstvo

„Danas sam sa predsednikom Kipra i iskrenim prijateljem Srbije gospodinom Hristodulidisom, koji je u dvodnevnoj zvaničnoj poseti našoj zemlji obišao kiparsku kompaniju “Mitsides Point” u Sremskoj Mitrovici. Ova kompanija se bavi proizvodnjom testenina i među prvim je evropskim kompanijama koje su investirale u Srbiju još 2004. godine. Kompanija zapošljava 50 ljudi i odličnim poslovanjem doprinosi ekonomskom razvoju Sremske Mitrovice, a zajedno sa drugim kompanijama koje posluju na teritoriji ovog grada doprinose tome da nezaposlenost u Sremskoj Mitrovici bude svedena na istorijski minimum, i da danas iznosi oko 3%“, izjavio je ministar Momirović.

Ministar Momirović istakao je da su iskreni prijateljski odnosi Srbije i Kipra dobar temelj za unapređenje saradnje između naše dve zemlje i dodao da je „ispred nas period tokom koga moramo dodatno raditi na unapređenju bilateralnih odnosa i međusobne saradnje, a pre svega kada je reč o trgovini, razmeni usluga, turizmu, kao i u brojnim drugim oblastima poput energetike i odbrane, kulture, sporta, nauke i inovacija.“

„U cilju jačanja privrednih aktivnosti naše dve zemlje je i današnje održavanje Saveta za saradnju Republike Srbije i Republike Kipar, a zatim i potpisivanje niza sporazuma koji će doprineti intenziviranju ekonomske saradnje“, zaključio je ministar trgovine Tomislav Momirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)