VUČIĆ O SPOLJNIM PRITISCIMA NA ZEMLJE BALKANA: "Srbija želi da balkanski narodi upravljaju svojom sudbinom, a ne neko drugi

Novosti online

16. 11. 2023. u 18:28

PREDSEDNIK Srbije, Aleksadnar Vučić, obratio se na otvaranju Drugog Međunarodnog sajma vina Vinska vizija Otvorenog Balkana gde se osvrnuo na spoljne pritiske koji se vrše na Srbiju.

ВУЧИЋ О СПОЉНИМ ПРИТИСЦИМА НА ЗЕМЉЕ БАЛКАНА: Србија жели да балкански народи управљају својом судбином, а не неко други

Foto: Novosti

- Mogu rukovodstva da kažu uvek šta hoće. Postoji bezbroj pritisaka spolja, onih koji žele da upravljaju Balkanom. Ja sam ponosan što će Srbija uvek to da kaže - Srbija želi da balkanski narodi upravljaju svojom sudbinom, da oni imaju ruke na volanu, a ne neko drugi. Kako god budu drugi odlučivali, to je istorijska ideja koju niko nikada neće moći da slomi i pobedi. Na kraju ta ideja će da pobedi. Da li će to da bude sledeće godine, za dve, pet, 30... Da čo Potpuno je svejedno - u istoriji će biti zapisano šta je to što smo uradili. Kada vam objašnjavaju da to ne treba da radite, oni ne razumeju koliko vređaju slobodarski duh svoh naroda Balkana, koji samo žele da budu svoj na svome i ništa više. I da im ne odlučuje neko drugi šta je to dobro, a šta nije dobro što ne treba da radite - rekao je predsednik i istakao da su to svi oni koji "nam donose planove koje moramo da prihvatimo, jer nismo dovoljno dobri ako ih ne prihvatimo, pa onda čupaju kosu kada ih ne prihvatimo".

- Oni misle da da su oni bogovi - da mi moramo da slušamo to što dogovori kažu. Sve što priliči njima, nama ne priliči, kako kaže stara latinska poslovica. Tako su, kako bi rekli klinci na beogradskom asvaltu da rade na celom Balkanu, sad im se malo zanedalo - rekao je Vučić. 

Kako kaže, ljudi u Srbiji cene slobodarski duh i duh slobode više od svega. Slobodu ljube više od svega. 

- Drznuo sam se da predstavljajući ljude u Srbiji na ovaj način odgovorim svima drugima koji bi da upravljaju sudbinom Srbije - zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (55)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?