Trijumf vina i gastronomije Otvorenog Balkana na “Weekend Media” festivalu u Rovinju

PROMO

24. 09. 2023. u 10:16

U OKVIRU prestižnog “Weekend Media” Festivala u Rovinju, večeras je zasijala svetlost autentičnih vina zemalja Otvorenog Balkana, najavljujući ovogodišnji sajam - Vinska Vizija Otvorenog Balkana koji će se održati u novembru u Beogradu.

Тријумф вина и гастрономије Отвореног Балкана на  “Weekend Media” фестивалу у Ровињу

FOTO: Promo

U ovom ekskluzivnom okruženju, prezentaciju su vodili dva vrhunska domaćina: Tomaž Kavčič, jedan od 100 najpoznatijih svetskih šefova kuhinje, vlasnik Mišlenove zvezdice, i Igor Luković, somelijer, vinski sudija, novinar i urednik magazina "Vino & fino".

Igor Luković je posetioce vodio kroz čarobni svet lokalnih autohtonih sorti vina, poput Tamjanike, Prokupca, Smederevke i Grašca, dok je Tomaž Kavčič očarao prisutne uparivanjem vina sa svojim izvanrednim kulinarskim specijalitetima. Ova sinergija ukusa gastronomskih i vinskih čarolija oduševila je prisutnu publiku i još jednom potvrdila bogatstvo ukusa i veliki gastro-vinski potencijal regiona.

FOTO: Promo

Prezentaciji je prisustvovala brojna publika koja je imala privilegiju da se upozna sa autentičnim vinima našeg regiona. Ovo veče druženja je bilo nezaboravno, a s ponosom je pokazalo da dobra hrana, dobro vino i dobro društvo brišu granice.

Ovaj ekskluzivni skup sa svojim spojem vina i gastronomije iz zemalja Otvorenog Balkana ne samo da je očarao prisutnu publiku već je i istakao značaj kulturne raznolikosti i kulturne baštine Balkana, postavljajući temelje za buduće saradnje i razmene u svetu vinskog i gastronomskog stvaralaštva.

Večerašnja prezentacija u Rovinju predstavlja samo jednu od brojnih uspešnih promocija Vinske Vizije Otvorenog Balkana. Okupljeni gosti uživali su u regionalnim autentičnim vinima i potvrdili svoj dolazak na najveći regionalni vinski sajam - Vinsku Viziju Otvorenog Balkana.

FOTO: Promo

Vinska Vizija Otvorenog Balkana obećava da će biti nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje vina, gastronomije i kulture Balkana. Ovom prezentacijom još jednom su otvorena vrata raznolikim ukusima i nasleđu našeg regiona, istražujući bogatstvo vinske tradicije na jedinstven način. Večerašnji skup pružio je priliku svim gostima, obožavaocima vina, da dublje razumeju i iskuse svet vina i hrane Balkana, istražujući autentične i lokalne sorte koje čine srž naše kulturne baštine.

“Weekend Media” Festival, najveći regionalni događaj industrije komunikacije, medija i poslovanja, i već šesnaesti put okuplja stručnjake i entuzijaste iz ovih oblasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)