PROMET MLEKA PORASTAO ZA 122%: Ministar Momirović u poseti marketu - Akcija „Bolja cena“ mnogo znači za kućni budžet građana

Tanjug

23. 09. 2023. u 12:53

MINISTAR trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da je izuzetno zadovoljan odazivom trgovaca i proizvođača na akciju "Bolja cena", vidljivošću akcije i njenim efektima.

ПРОМЕТ МЛЕКА ПОРАСТАО ЗА 122%: Министар Момировић у посети маркету - Акција „Боља цена“ много значи за кућни буџет грађана

Foto: Tanjug/MUST

Osnovni cilj akcije "Bolja cena" je da našim građanima omogućimo kupovinu proizvoda po pristupačnim cenama, rekao je Momirović nakon što je obišao jedan od maloprodajnih objekata „IDEA“ koji posluje u okviru kompanije „Mercator-S“.

Podsetio je da se u okviru akcije „Bolja cena - cena za narod“ u više od 2.500 prodavnica na teritoriji cele Srbije nalazi 36 kategorija proizvoda i ukazao da to govori da ta inicijativa nije samo obećanje, već konkretna akcija koja ima stvaran uticaj na svakodnevni život naših građana, saopštilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

Foto: Tanjug/MUST

Momirović je dodao da se jasno vidi da su cene mnogih osnovnih proizvoda smanjene, čime se olakšava život porodicama i doprinosi njihovom boljem standardu.

Zajedno sa ministrom Momirovićem maloprodajni objekat „IDEA LONDON“ obišao je i poslovođa te prodavnice Stevo Rašić, koji je istakao da je zabeležen rast prometa u odnosu na period pre akcije, i to, između ostalog, za litarsko dugotrajno mleko od 122 odsto, a za sok breskve od dva litra za čak 101 odsto.

Foto: Tanjug/MUST

Prema njegovim rečima, kod kiselog mleka pakovanje od 400ml već se beleži rast prometa za 27 odsto, a kod pelena za decu, 56 komada, porast prometa je veći od 50 odsto.

BONUS VIDEO: OVI PODACI NAJBOLjE GOVORE: Šolakovi mediji danima iznose neistine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

REČI TU ZVUČE GLUPO Josipa Lisac iznenadila izjavom o Priji posle koncerata u Zagrebu